Publisert

Påskemusikk Lyttetips til påsken


Ca leselengde:
1 min

Sanger og salmer er en viktig del av de kristne høytidene. Denne påsketiden vil vi gjerne inspirere deg til å lytte på sanger og salmer som på en særlig måte handler om påskens budskap. Den kristne sangtradisjonen er mangfoldig. Derfor har vi i år valgt å dele disse sangene opp i to spillelister. Den første er en salmeliste, som i all hovedsak inneholder tradisjonelle innspillinger av kristne påskesalmer. Den andre listen har et mer moderne preg, med nyere innspillinger. Her er de fleste sangene av forholdsvis ny dato.

Vil du lytte til årets salmepåske, finner du playlisten her:

Vil du derimot ha en mer moderne påskeplaylist, finner du den her:

Lesestoff om påskesangene

Vil du heller lese om påskemusikk? Vi har også flere artikler i arkivet vårt om dette. Redaksjonsmedlem Silje Kiil har skrevet artikler om to klassiske verk som handler om påskebudskapet: Johannespasjonen av Bach og Händels Messias. Jan Magnus Fauske Lillebø har også skrevet en artikkel om ti moderne påskesanger - en artikkel som hvert år er blant de mest lese i påskehøytiden! 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
1 min
Ressurstype

  Aktuelt

Emner

  Påske

  Ukategorisert

Om Redaksjonen
forfatter_fotoSkrevet av: Redaksjonen .
  Redaksjonen i foross.no består av Sigvart Tveiten, Alexander Feidal-Nilsen, Ingvald André Kårbø, Øivind Ruud Kringstad, Silje Kiil og Konrad Helliesen. Vi kan kontaktes på post@foross.no.
   Ressurser av Redaksjonen
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.