Publisert

Slik blir programmet på Forosskonferansen 2019 Bli med og grav litt dypere i HEL OG HELLIG


Ca leselengde:
4 min

Årets Forosskonferanse blir i Ryenberget kirke (DELK) i Oslo 8.-9. november og Hel og hellig er overskriften. Det blir er innholdsrikt døgn!

Se konferansesiden for samlet presentasjon av konferansen. forosskonferansen.no.

Se også facebookarrangementet. 

Som med alt fra foross.no ønsker vi også at konferansen skal være solid, oppbyggelig og korsforankret. Derfor er store deler av programmet fylt med forkynnelse og undervisning med svært gode bidragsytere. Vi ønsker at du som deltaker skal få grave litt dypere. Dette skjer også i samtale med hverandre og fellesskapet er viktig. Det blir mye god mingletid!

Åpningsmøtet har tekst fra 1. Kor 2:9-13. Redaktør i foross.no, Endre Stene, kommer til å tale over teksten som jo peker på at det ikke er ved kunnskap alene vi kan kjenne Gud. Han åpenbarer seg. Vær gjerne med å be om at dette vil skje under konferansen.

I panelsamtalen fredag kveld om "Hvorfor grave dypere?" deltar blant annet Endre Stene, Toril Slåttsveen Asp og Steffen Stensland. Steffen skriver om samtalen:

Om det meste er opplagt - hvorfor grave dypere? Kan det være at det å finne gode svar krever mer arbeid enn det vi i vårt samfunn legger opp til? Må vi grave dypere? Hvordan? Bli med på en spennende panelsamtale med aktuelle bidragsytere.

Utenlandske talere

For de som var med på foross-samlingen juni 2018 vil Joel Biermann være et kjent navn. Joel er professor i systematisk teologi ved Concordia seminary St. Louis og er en svært engasjerende underviser. Naturlig nok kommer han til å snakke på engelsk på konferansen. Litt lettere er det da med svenske Jakob Appell, som er prest i Immanuelkyrkan i Göteborg og tidligere bibelskolerektor. Jakob har hatt et nært forhold til foross.no lenge og bidratt med flere artikler til siden.

De har begge skrevet litt om deres emner. Se forosskonferansen.no for å få et inntrykk av hva du kan forvente fra dem på konferansen. Det blir mye godt å se frem til!

Se flere småklipp og hel økt fra fjorårets samling i foross.no's youtubekanal.

Dybdeintervju

Lørdag ettermiddag vil Steffen Stensland igjen lede en samtale fra podiet, men denne gangen ikke et panel som fredags kveld, men færre personer. Dette blir en nær og spennende samtale hvor vi lukkes litt innenfor hos personer som har kjent på livets utfordringer og samtidig vandret med Gud gjennom det hele. Dette vil bli en litt annen innfallsport til hvordan det preger oss å leve hele og samtidig hellige liv.

På avslutningsmøtet vil Vidar Pettersen tale over teksten fra Markus 1:40-45. Vidar har vært bibelskolelærer, men arbeider nå som prest på Rognan i Nordland. Han er en ivrig Tabletalkslytter og har også bidratt med artikler til foross.no.

Seminarer

I tillegg til fellessesjonene kommer det til å bli to seminarbolker der ulike alternativer er mulige. Dette er hva du kan velge mellom:

  • Hel(t) stille. Toril Slåttsveen Asp eier og driver Høgsveen retreat- og gjestegård. Hun vil si noe om det å leve et helt liv der stillhet og retreat også får sitt rom.
  • Å møte hele mennesket. Jakob Appell vil særlig ha sin erfaring som prest og sjelesørger med seg når han sier noe om det å møte mennesker med alt hva det kan innebære. Som kristne er vi kalt til å møte hele mennesket, ikke bare en ønskeutgave.
  • Hellig i Bibelen (nerdeseminar;). Knut Kåre Kirkholm underviser i språk på Fjellhaug Internasjonale høgskole og er over snittet interessert i emnet. Han vil ta oss med på et dybdedykk i hvordan ordet Hellig fylles med innhold i de bibelske tekstene.
  • Om helliggjørelse (tittelen er ikke klar enda). Redaksjonsmedlem Ingvald André Kårbø vil ha et seminar. Tittel kommer.
  • Living a sacramental life. Joel Biermann skriver dette om sitt seminar:

God loves his creation. He even uses created, material means to show his love for his creation and to redeem it. It was in a human body that he saved us, and with water, bread, and wine he gives his greatest spiritual gifts. Recognizing and receiving the goodness of the material nature of sacraments opens for Christians a new appreciation for the sacramental nature of many aspects of ordinary life.

Påmelding

Påmelding til konferansen gjøres via skjema i denne linken. Fristen for påmelding er 25. oktober. Prisen er 800,- og 500,- for studenter. Dette inkluderer alt av program, all mat (kvelds fredag, lunsj og middag lørdag) og en goodiebag med foross.no-effekter og stoff til å grave litt dypere du nødig vil gå glipp av!

Se også mer på forosskonferansen.no.

Da er det bare å melde seg på!


 


Støtt foross.no
Ca leselengde
4 min
Ressurstype

  Aktuelt

Om Redaksjonen
forfatter_fotoSkrevet av: Redaksjonen .
  Redaksjonen i foross.no består av Ingvald André Kårbø, Endre Stene, Jan Helge Aarseth, Silje Kiil, Håvard Høie og Øivind Ruud Kringstad. Vi kan kontaktes på post@foross.no.
   Ressurser av Redaksjonen
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.