Publisert

De lyse timene på korset – 2


Ca leselengde:
2 min

Det er fortsatt lyst ved Jesu kors. Det er tidlig på dagen. En del av hans nærmeste venner står der (Joh 19,25). De bærer sannsynligvis mye sorg og smerte. Hva skjer nå? Mister vi vår beste venn? Jesus taler nå ord fra korset til sin mor, Maria:

«Kvinne se, det er din sønn»

Og til apostelen Johannes:

«Se, det er din mor»

Og vi leser:

«Fra den stund tok disippelen henne hjem til seg» (Joh 19,26-27).

Det er ikke umulig at Johannes og Maria var i nær slekt. Salome, mor til Johannes, er her ved korset og kan være den samme som kvinnen som kalles Marias søster (Se Joh 19,25 og Mark 15,40). Marias ektemann, Josef, er antagelig død en del år tidligere. Maria er enke. Deres felles barn er sannsynligvis voksne og etterhvert ute av hjemmet.

Så møter vi her Jesu sin omsorg for sine nærmeste, for sin mor!

Vi vet ellers fra Bibelen at Johannes kom fra en mere «velstående» familie. Han har mulighet til å være en forsørger, en støtte for «tante Maria» og han tar henne hjem til seg. Vi møter en nydelig omsorg og kjærlighet fra Jesus, til sine nærmeste, i sin nære familie!

Dette er et godt budskap til oss i dag. Jesu kjærlighet vil inn inn i de næreste relasjonene i hjemmet. For svært mange mennesker er vanskeligheter i den nære familien noe av det tyngste i livet. For noen er det bekymringer for hvordan det skal gå med de vi er glade i. Andre har opplevd tap og sorg i hjemmet. For andre igjen har det blitt konflikter og sår midt inn i familien. Og noen opplever at i møte med de som skulle være våre nærmeste, der kjenner vi de sterkeste følelsene av hat.

Det er velsignet godt at Jesus kjenner alt dette. Han er den ene som vil og kan lege det som synes ødelagt. Han kan føre mennesker sammen. Han dør også for det som har gått galt i de nære relasjoner. Jesu kors gir grunnlag også for oppgjør mellom mennesker. Det som virker låst, kan åpnes i møte med Jesus For en velsignet kjærlighet vi møter fra Jesu kors!

 


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Andakt

Skrifthenvisning

  Johannes´ evangelium  19: 26-27

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Thor Fremmegård.
  Thor Fremmegård bor i Tromsø, men kommer opprinnelig fra Østfold. Han er gift med Sigrun og de har to voksne barn. Thor er lærer ved Fjellheim bibelskole i Tromsø.
   Ressurser av Thor Fremmegård
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.