Publisert

Den røde tråd – 1


Ca leselengde:
2 min

I Matt 12:34b står det:

”For det hjertet er fullt av, det sier munnen”.

Gud Faders hjerte er fylt av kjærlighet til sin Sønn.  Fra første Mosebok  til Johannes åpenbaring taler Guds Ord om Ham.

Kirkefader Augustin har sagt at:

”Det nye testamentet ligger skjult i Det gamle testamentet, og Det gamle testamentet ligger åpenbart i Det nye testamentet”.

Det gamle testamentet er fylt av vitnesbyrd om Jesus, og om frelsen som er å finne i han, og i det følgende skal vi se litt på nettopp det.

Vi er på en støvete og øde vei en eller annen plass mellom Jerusalem og Gaza. En engel fra Herren har gitt Filip beskjed om å dra dit. Der får han øye på en etiopisk hoffmann, som nok hadde vært i Jerusalem under høytiden for å tilbe. På hjemveien sitter hoffmannen i vognen sin og leser fra profeten Jesaja. Filip får så beskjed av Ånden om å komme seg tett opp til vognen, og Filip er lydig. Han hører at hoffmannen leser fra profeten Jesaja og spør:

Forstår du det du leser? Hvordan skal jeg kunne forstå, sa han, når ingen forklarer det for meg? Apg 8:30-31

Filip fikk så en invitasjon til å komme opp i vognen og sette seg ved siden av hoffmannen. Det stykket i Skriften han hold på å lese var dette:

Lik en sau som føres bort for å slaktes, lik et lam som tier når det klippes, åpnet han ikke sin munn. Da han var fornedret, ble dommen over han opphevet. Hvem kan fortelle om hans ætt? For hans liv er tatt bort fra jorden Jes 53:7f

Lesningen av denne teksten fremkalte noen spørsmål hos den etiopiske hoffmannen. Han begynte å lure på hvem det var profeten talte om der?

Er det det om seg selv eller om en annen? Apg 8:34

Da står det videre i neste vers at:

Da tok Filip til orde. Han begynte med dette skriftstedet og forkynte evangeliet om Jesus for ham.

Profeten Jesaja levde over 700 år før Kristus, men likevel så begynte Filip med dette skriftstedet og med det som utgangspunkt forkynte han evangeliet om Jesus for den etiopiske hoffmannen. Hvordan er det mulig? Jo, fordi profeten Jesaja talte ikke om seg selv, men nettopp om Jesus.

Summen av Skriften er et eneste stort vitnesbyrd om Guds elskende Sønn, Jesus Kristus. Jeg vil oppfordre alle til å se etter ham også i Det gamle testamentet, for hans ansikt bryter sakte, men sikkert frem, gjennom disse gamle tekstene.


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Andakt

Skrifthenvisning

  Apostlenes gjerninger  8: 30-34

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Ruben Lie Monsen.
  Ruben er gift med Solveig og de har Matheus sammen. Han bor i Alta og arbeider som lærer ved en barneskole der.
   Ressurser av Ruben Lie Monsen
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.