Publisert

«fôr opp til himmelen, sitter ved Guds, den allmektige Faders høyre hånd…» (Andre trosartikkel 7/9) Jesus er ved Majestetens høyre hånd, der vi trenger ham mest!


Ca leselengde:
2 min

Da Jesus stod opp, hadde han en kropp som var annerledes enn vår. Den var – og er – helt fullkommen. Den vil ikke bli gammel eller skrøpelig. Den blir heller ikke hindret av fysisk materiale, slik som tre eller stein. Derfor kunne Jesus etter oppstandelsen plutselig komme til sine disipler, enda de satt bak en stengt dør.

Førti dager etter oppstandelsen var Jesu gjerning på jord over. Nå var han klar for å reise hjem til sin far. Disiplene så på da han ble tatt opp og langsomt gjemt av en sky.

Hvor ble det av ham? Noen tenker han burde være et eller annet sted i rommet. Andre finner ikke Jesus der – og bruker det som bevis for at han ikke eksisterer.

Men Jesus er ikke et sted i verdensrommet, gjemt bak en sky. I stedet har «Gud opphøyd ham til det høyeste og gitt ham navnet over alle navn» (Fil 2:9). I en annen dimensjon, umulig for oss å gripe eller se, sitter Jesus ved «Majestetens høyre hånd i det høye» (Hebr 1:3).

Ved å løfte opp sin Sønn, er det som om Gud Fader roper ut et høyt «Amen» til Jesu «Det er fullbrakt». Faderen beviser at Sønnen fullførte sitt oppdrag. Fra å være den ringeste tjener har han blitt kongenes konge. Han er den store seierherren.

Noen spør: Hvorfor er ikke Jesus blant oss i dag?

Svaret er at nå er Jesus der vi trenger ham mest.

1. Han har blitt opphøyd til en regjerende posisjon ved sin Fars høyre side. Sammen med sin Far har han tatt det fulle ansvaret for oss mens vi lever på jord.

2. Ved sin Fars side, er Jesus vår forbeder. Samtidig viser han seg selv fram for sin far, slik at vår himmelske Far stadig blir minnet om at Jesus har gjort en fullgod betaling for vår synd.

3. Og til sist: Gjennom sin Hellige Ånd er Jesus sammen med alle troende på jord – samtidig.

Vi trenger ikke grave 2000 år tilbake i historien for å komme i kontakt med Jesus. I stedet kan vi rette oppmerksomheten oppover, hvor Jesus akkurat nå sitter ved Faderens høyre hånd. Og selv om skyen som skjulte ham ser ut til å ha vært der veldig lenge, vil det ikke vare for alltid. En dag vil skyen forsvinne og Jesus vil komme i sin herlighet.


Andakten er en forkortet og bearbeidet versjon av en andakt som opprinnelig er skrevet for ei andaktsbok/troslærebok for kristne i Mongolia.


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Andakt

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Gunn Andersson.
  Gunn Andersson bor i Sandefjord. Hun er gift med Bertil Andersson, og sammen har de tre barn. Familien Andersson har bodd 11 år i Mongolia som utsendinger for NLM. Nå arbeider Gunn i en deltidsstilling som lærer ved DELKs grunnskole i Sandefjord. I tillegg har hun en liten stilling i NLM der hun arbeider med kristen litteratur til Mongolia.
   Ressurser av Gunn Andersson
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.