Publisert

I den takknemlige samaritans fotspor


Ca leselengde:
1 min

Takknemlighet er en dyd med trange kår. Men den bryter fram her og der. Den har evnen til å korrigere kravstore mennesker. Takknemlige mennesker er gode å være sammen med.

Bibelen nevner flere slike. En av dem hadde blitt helbredet. Nå kom han tilbake. Han jublet med høy røst og kastet seg ned ved Jesu føtter. Stemningen var full av takk.

Takknemlig og foraktet

Han var en samaritan, fra en folkegruppe som mange foraktet. Men for de første kristne ble han et ideal. Lukas skrev ned fortellingen om ham (Luk 17:15-19).

Senere gjenfortalte Lukas historien om en lam mann på tempelplassen i Jerusalem. Også han ble helbredet. I Jesu navn. Og snakk om takknemlighet!

Han fulgte dem inn på tempelplassen, hvor han snart gikk, snart sprang, mens han sang og priste Gud Apg. 3:8.

Vi ser ham for oss!

Takkeemnene omkring oss er flere enn vi kan telle. «Jag kan icke räkna dem alla, de prov på Guds godhet jag rönt», skrev Lina Sandell. Mange av oss svømmer i takkeemner: Mat og klær, helse og hjem, familie og venner, arbeidskraft og arbeidslyst. For ikke å snakke om de takkeemnene som angår frelsen og evigheten.

La oss følge i den takknemlige samaritans fotspor. Og la oss ta del i den ex-lammes jubelsang.


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
1 min
Ressurstype

  Andakt

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Egil Sjaastad.
  Egil Sjaastad er dosent ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole (FiH). Han har vært redaktør av Fast Grunn og skrevet en rekke bøker. Egil er gift med Jorunn og bor i Ytre Enebakk.
   Ressurser av Egil Sjaastad
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.