Publisert

Kjære himmelske far En bønn til Gud


Ca leselengde:
2 min

Kjære himmelske Far

Du kan gjøre fantastiske ting med oss mennesker. For meg er det største beviset på at det er sånn det faktum at også jeg, med alle mine feil og brister, får være ditt nådebarn, stole på din velsignelse her i livet og ha et levende håp om evig liv og salighet.

Vi kan ikke alltid forstå din mening og vilje i alt som skjer her på vår vandring gjennom livet. Maria hadde vanskelig for å tro at det var hun du hadde valgt ut til å føde vår Frelser da engelen Gabriel kom til henne. Hennes fornuft sa til henne at dette ikke kunne være mulig, hun hadde jo ikke ennå hadde vært sammen med noen mann men allikevel sa hun

Se, jeg er Herrens tjenestekvinne. La det skje med meg som du har sagt. Luk 1:38

Hjelp meg, Herre, at også jeg kunne få en like stor tro og tillit til deg som Maria viste. Lær meg og hjelp meg å se og lytte til din vilje! Hjelp meg å tro på ditt ord også når jeg ikke kan forstå det med fornuften.

Herre, vi trenger alle hjelp fra deg her i livet. Det er jo sånn at veien gjennom livet ikke er lett for noen av oss. Verden kjenner deg ikke og har heller ingen forståelse for dem som vil følge deg. Den store trøsten vår er at din Sønn, Jesus Kristus, har lovet å gå med oss, vise oss den rette veien, beskytte oss fra alt ondt og gi oss kraft til å vandre den veien helt frem til det herlige målet, himmelen.

Der har du lovet at vi skal få se deg ansikt til ansikt og at vi skal få være nær deg for evig. Der skal vi også få glede oss over fellesskapet med alle de hellige som har fått forlate denne verden før oss i en levende tro på Frelseren Jesus Kristus, at alle våre synder, feil og brister er sonet og tilgitt i Jesu navn og Jesu blod.

Takk, Herre, himmelske Fader, for dette fantastiske løftet!

I Jesu navn. Amen.


Artikkelen stod først på trykk i "Kyrka och folk" som vi har et samarbeid med om utveksling av stoff. Se nettutgaven her.


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Andakt

Emner

  Bønn

  Takknemlighet

Skrifthenvisning

  Lukas´ evangelium  1: 38

Forfatter
Skrevet av: Karl-Erik Tjäder.
  Karl-Erik er gift med Gunilla. Han ble prestevigd i 1980 og har hovedsaklig hatt sin tjeneste i Korpilombolo församling fra 1986-2007. Nå er han pensjonist og prestevikar i Haparanda og Övertorneå forsamlinger.
   Ressurser av Karl-Erik Tjäder
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.