Publisert

La meg få melk!


Ca leselengde:
1 min

Et barn blir født. Det har vært igjennom sitt livs største utfordring: Fra å være i mørket i mors liv, har det – ikke uten smerte – kommet ut i lyset. Ikke mange minuttene etter, legges barnet gråtende ved mors bryst. Da stilner det. Der drikker det seg mett – til ro, hvile og søvn.

«Uææh!» Den nyfødte våkner: La meg få melk! Det drikker. Og det sovner igjen glad og tilfreds. Over å ha fått drukket seg mett. Men aller mest over å kjenne seg trygg på mors nærhet, kjærlighet og omsorg.

«Som nyfødte barn må dere lengte etter Ordets rene melk, for at dere ved den kan vokse til frelse.» (1. Pet 2:2)

En sann kristen er som et nyfødt barn. Dets grunnleggende behov er Ordet. Budskapet i Bibelen. Får ikke et kristent hjerte drikke det rene ”uforfalskede” Guds Ord, så skriker det! Det har det ikke godt. For det lengter etter Gud. Det lengter etter at Gud ”nærer” det ved Ordet, slik at det blir trygg på hans kjærlighet og nåde.

Så kommer Guds Ord til det. Det får drikke. Og kjenne Guds hjerte. Da blir hjertet mettet, tilfreds og rolig.

Morsmelk er bedre for den nyfødte enn alskens morsmelkerstatning. Det er mors ”rene” melk som gjør at det vokser slik det skal. Og det er bare Guds Ords rene melk som skaper og vedlikeholder troen, og bærer en kristen inn til det evige liv.

«Ved Gud priser jeg Ordet! Ved Herren priser jeg Ordet!» (Sal 56, 11)

 

 


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
1 min
Ressurstype

  Andakt

Skrifthenvisninger

  1. Peters brev  2: 2

  Salmenes bok  56: 11

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Endre Stene.
  Endre Stene er fra Trondheim, er gift med Edel, og bor i dag i Namsos. Sammen har de fem barn. Endre er utdannet teolog, har vært feltprest, og siden 2010 ansatt i Norsk Luthersk Misjonssamband. I dag er han lærer på Fjellheim Bibelskole og skoleprest på Val Videregående Skole.
   Ressurser av Endre Stene
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.