Publisert

Ruts hengivenhet 2/5 Hvordan hedningekvinnen Rut møtte den levende Gud gjennom sin svigermor.


Ca leselengde:
2 min

I en serie på fem andakter kommer vi denne uka til å få et innblikk i Ruts bok. Hver dag kommer en ny tekst, og på lørdag har man hele serien.

Del 1: Noomis motgang og håp.

Del 3: Boas kommer på banen

Del 4: Ruts forbilledlige frimodighet

Del 5: Noomis tilflukt sviktet ikke


Noomi var ikke den eneste som begynte reisen tilbake til Betlehem. Rut var også med. Mens Noomi vendte tilbake og var på vei hjemover, så var det motsatt situasjon for Rut. Hun gikk mot det ukjente. Til et land der hun egentlig ikke var velkommen, til et folk der hun ikke hørte hjemme. Hva var det som drev henne? Vi møter hennes sterke vitnesbyrd i vers 16-17, når Noomi har prøvd å få henne til å vende tilbake til sin familie.

Men Rut svarte: Ikke tving meg til å forlate deg og vende tilbake, for: Dit du går, vil jeg gå, og hvor du bor, vil jeg bo. Ditt folk er mitt folk, og din Gud er min Gud. Der du dør, vil jeg dø og der vil jeg begraves. Rut 1:16- 17a

Det er knyttet et tett bånd mellom Noomi og Rut, og Rut lover sin svigermor troskap så sterk som ektepar lover hverandre foran Gud. Troskap til døden skiller dem ad! Det var sikkert mange grunner til denne kjærlighetserklæringen fra Rut, men hovedgrunnen til at hun ble med sin svigermor finner vi nok i ordene: Din Gud er min Gud! Rut hadde fått sett noe som ingen i Moab tidligere hadde vist henne. Noomi hadde vist henne hvem den levende Gud var:

Hør, Israel! Herren er vår Gud, Herren er én. Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din makt. 5. Mos 6:4-5

Gud hadde fylt Rut sitt hjerte og Ham kunne hun ikke leve foruten! Derfor var hun også rede til å møte den meget usikre fremtiden som ventet de to fattige enkene i Betlehem.

Hvor underlig er du i alt hva du gjør! Hvem kan dine veier forstå? Men ett er dog sikkert: Den vei du meg før’, For meg er den beste å gå. Sangboken 403,1


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Andakt

Skrifthenvisning

  Ruts bok  1: 16-17

Serie

  Noomis motgang og håp 1/5

  Ruts hengivenhet 2/5 Hvordan hedningekvinnen Rut møtte den levende Gud gjennom sin svigermor. (vises nå)

  Boas kommer på banen 3/5

  Ruts forbilledlige frimodighet 4/5

  Noomis tilflukt sviktet ikke 5/5

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Hanna Nilsen.
  Hanna Nilsen er fra Sverige, men bor på Kvaløya utenfor Tromsø. Hun er gift med Andreas, har tre gutter og sammen driver de et overnattingssted på Kvaløya. Hun arbeider også som lærer og sjelesørger på Fjellheim bibelskole i Tromsø.
   Ressurser av Hanna Nilsen
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.