Publisert

Min neste Å se et menneske med Jesu sinnelag


Ca leselengde:
2 min

33 Men en samaritan som var på reise, kom også dit mannen lå. Og da han så ham, fikk han inderlig medynk med ham.

34 Han gikk bort til ham og forbandt sårene hans og helte olje og vin i dem. Og han løftet ham opp på sittt eget dyr og førte ham til et herberge og pleiet ham.

35 Neste dag tok han fram to denarer, ga dem til verten og sa: ‘Plei ham! Og hva mer du måtte legge ut, det skal jeg betale deg igjen når jeg kommer tilbake.’ Luk 10:33-35

Hva skal jeg gjøre? For Gud, for å arve evig liv? Mot min neste, mine medmennesker? Den lovkyndige mannen kom til Jesus og ønsket å "rettferdiggjøre seg selv". Luk 10:29

Kardemommeloven gir dette svaret, "Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill og for øvrig kan man gjøre hva man vil."

Jesu svar er helt annerledes.

"Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din kraft og av all din forstand, og din neste som deg selv." Luk 10:27

Martin Luther sier at "Gode gjerninger gjør ikke en mann god, men en god mann gjør gode gjerninger."

Vi blir ikke gode mennesker av å gjøre gode ting. Den som tror at en blir frelst fordi en er snill, hjelper andre og gjør så godt en kan, tar feil. Det er å holde seg til "lovgjerninger" og holder ikke for Gud. Vårt eget er alltid smittet av egoisme, ønsket om selv å få ros, å bli lagt merke til og bli snakket fint om.

"En god mann gjør gode gjerninger." - Kristentroen er ikke en "salig følelse", men et liv som lever, vokser og bærer frukt i Kristus.

Det er ikke "fromme tanker", men hender og føtter som går, gir, hjelper og løfter - i Kristus. Ikke bare "stilletiende medfølelse", men en munn som taler ord til oppmuntring, trøst og nytt liv - om Kristus - til våre medmennesker!

Slik var samaritenen i Jesu fortelling. Alt han hadde var i virksomhet. Det kostet han mye, av krefter, tid, penger og ubeleilighet. Han måtte velge bort andre ting. Prioritere en forslått og forkommen mann som andre forlot, fordi han så mennesket med Jesu øyne. Fordi han hadde Jesu sinnelag.

Min neste - det er hvert menneske som Gud fører i din min vei. Et menneske som er elsket, umistelig og uendelig verdifullt. En som Jesus gav seg selv for, og som Han ønsker skal komme til himmelen.

"Den største gleda du kan ha, det er å gjera andre glad." A. Garborg

 


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Bibelutleggelse

Skrifthenvisning

  Lukas´ evangelium  10: 33-35

Serie

  «Gå ei forbi»

  Min neste Å se et menneske med Jesu sinnelag (vises nå)

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Jan Helge Aarseth.
  Jan Helge Aarseth er gift med Elisa, har fire barn og bor på Vigrestad. Han har vært misjonær i Tanzania og lærer på Fjelltun Bibelskole. Nå arbeider han som pastor i IKF Stavanger (Internasjonalt Kristent Fellsskap).
   Ressurser av Jan Helge Aarseth
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.