Hello, my name is single

Ca leselengde:
2 min

Tekst: Silje Kiil

Publisert:


Adriane Dorr Heins har en mastergrad i religion fra Concordia Theological Seminary i Fort Wayne, Indiana i USA. Hun jobber som ansvarlig redaktør for magasinet Lutheran Witness. Hun skriver vittig, klokt og sant. Hun elsker cowboy boots og hjemmelaget mat. Hun bor på gård og hun har noe å si oss alle  om en folkegruppe som vi sjeldent hører noe om; de single blant oss.

Du kan høre Adriane snakke om dette og andre temaer i podcasten "Issues, etc.", hvor hun har vært gjest flere ganger. Hun er også en populær foredragsholder i Missourisynoden i USA. Du kan lese Adrianes blogg her.

Om boken

Boken "Hello, my name is Single" målbandt meg. Det var så mange ting jeg ikke hadde tenkt på tidligere, om et tema som berører mange, som ofte diskuteres blant venner men som jeg aldri har hørt bli tatt opp fra en talerstol. Det kan bli nevnt i en bisetning og man kan høre en klisjé eller to men aldri før har jeg lest en bok som var så konkret, brutalt ærlig, vittig, sann og fremfor alt oppbyggelig.

Forfatteren forteller frimodig om tanker som mange av oss har tenkt, men holdt for oss selv i overbevisning om at vi var det eneste menneske på jord som kjente på slike følelser.

Jesus gjennom alt

Adriane har en unik evne til å peke på Jesus under livets alle forhold. Hun kommer med nyttige innspill både til de single blant oss men også til alle som har vært singel, er redd for å bli singel, kjenner noen som er singel, er pastor eller menighetsleder for noen som er singel, alle som noen gang har snakket med noen som er singel.

Denne boken berører alle kvinner og alle menn; gifte så vel som ugifte (eller skal vi kalle det single så vel som usingle?). Jeg skulle gjerne satt boken på pensumlisten på alle bibelskoler jeg vet om og jeg skulle ønske at alle der ute hadde det lyset over saken som Adriane har fått.

En og annen popkulturell og sær-amerikansk referanse går meg hus forbi, men essensen av boken griper meg som leser med entusiasme og et oppløftet hjerte. Foross.no begynner denne sommeren med å gi ut en kortversjon av boken på norsk. Hver uke kommer en ny artikkel som er et resymé fra bokens originalkapitler.

Du kan kjøpe boken på engelsk ved å følge denne linken.


 


Støtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Boktips

Forfatter

forfatter_fotoSkrevet av: Silje Kiil.
  Silje kommer fra Lyngseidet, men bor nå i Oslo. Hun arbeider i Siemens og er aktiv i Messiaskirken. Hun har tidligere bodd både i Sverige, England og Danmark.

  Flere ressurser av Silje Kiil

Vil du støtte foross.no?

   Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.