Publisert

Å selge sjelen Kan man selge sjelen sin? Og hvordan kommer man da til himmelen?


Ca leselengde:
3 min

Spørsmål: Kan en person selge sin sjel? For eksempel til Djevelen. Hvis ja, kan denne personen fortsatt komme til himmelen, for eksempel ved å få en ny sjel eller ved at Gud tar den gamle tilbake?

Svar: Takk for spørsmålet ditt.

Om man kan selge sjelen sin? Tja... Noen har jo prøvd. Den 18-årige Sterling Jones i Ontario la sjelen sin ut til salgs på nettauksjonssiden eBay! Budene kom opp i 20,50$. Etter en stund stoppet eBay spøken. Som sjefen uttrykte det: "Det kan bli vanskelig å bevise at det som er til salgs her i det hele tatt eksisterer".

Rent teknisk kan man nok ikke selge sjelen sin, slik som man kan selge for eksempel en nyre. For sjelen er ikke en ting man kan skjære eller suge ut og så overføre til en annen. Kristendommen anser faktisk ikke sjelen for å være noe selvstendig som kan skilles fra et menneskes kropp og ånd. Sjelen, kroppen og ånden er ett og samme menneske, bare sett fra tre forskjellige vinkler. Derfor påvirker det vi gjør med kroppen og sjelen våre også ånden vår, og vice versa.

Den gamle fortellingen om Faust, som selger sjelen sin til Djevelen for å få ungdom, rikdom og kvinner til gjengjeld, holder altså ikke mål rent bokstavelig. Man kan heller ikke få en ny sjel, for sjelen min og jeg er ett og det samme. Det er også derfor man ikke kan "gjenfødes" i en annen kropp. Sjelen min og kroppen min blir til samtidig og dør samtidig.

Likevel (og dette er viktig) er det to avgjørende poeng i spørsmålet ditt:

  1. Man kan så og si SELGE SEG SELV til både Djevelen, til ondskap, til stoff, til egoisme, til avhengighet av alt mulig. Vi har for eksempel uttrykket "jeg var helt solgt da jeg (opplevde noe veldig sterkt)". Hvis man har solgt seg til noe, har man gitt seg helt og holdent over til NOE ANNET eller til EN ANNEN. Det vil si at det nå er det eller den andre som bestemmer over meg. Jeg eier ikke lenger meg selv. Jeg er ikke fri.Og dette er en helt reell fare. Jeg kan absolutt bli redd for at kanskje de fleste mennesker overhodet ikke eier seg selv lenger. De har solgt seg selv om en vare. Nå sitter de i saksen, som en marionettdukke.
  1. Man kan absolutt bli bundet av Djevelen ved å leke med magi og okkultisme. Mange ulykkelige mennesker har trodd at de har slått av en god handel med demoner og onde åndsmakter. De innbilte seg kanskje til og med å ha fått mest ut av handelen. Men det forferdelige er at selv om man selger seg selv til onde åndsmakter FÅR MAN IKKE NOE IGJEN FOR DET. Det er alltid de som vinner. Noen mennesker har rett ut blitt besatt av onde ånder og må befris. Andre er så bundne at de for eksempel ikke kan be til Gud, ikke kan fri seg fra avhengighet, raseri eller tvangstanker osv.

Nei, det er ingenting godt i å være solgt. Det er mye bedre å være kjøpt! Da Jesus skulle dø sa han at han ga sitt liv som en LØSEPENGE for oss, altså at han betalte for oss. Det vil si at han kjøpte oss fri fra alt det som vil binde oss og eie oss. Og det er dette han tilbyr hver den som kommer til ham og vil be til ham.

Men da eier jo HAN oss?! Ja, men det fantastiske ved å være kjøpt i stedet for å være solgt er at når det er Jesus som eier deg, setter han deg fri! Han binder deg ikke i slaveri, men han binder deg til seg med KJÆRLIGHET. Det er en makt jeg mer enn gjerne vil eies av.

Det er på den måten man kommer til Himmelen! Ikke ved å få en ny sjel, men vet å få Jesus inn i sin sjel!


Teksten er hente fra Jesusnet.dk og oversatt fra dansk av Maria Hellestøl Reyes.


 


Støtt foross.no
Ca leselengde
3 min
Ressurstype

  Livet

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Leif Andersen.
  Leif er gift med Elonora. Han er teolog og ansatt som reiseprest i Dansk Indremisjon og som lektor på Det danske Menighetsfakultet.
   Ressurser av Leif Andersen
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.