Publisert

Be for din ektefelle


Ca leselengde:
3 min

Hvem skal vi elske mer enn våre foreldre, søsken og barn? Mer enn disse skal vi elske dem vi er gift med! Fra begynnelsen sa Gud

derfor skal mannen forlate sin far og sin mor og forbli hos sin hustru, og de skal være ett kjød. 1 Mos 2:24

Denne kjærlighet mellom ektefeller viser seg i bønnen, det er sånn det skal være. Men er det også slik det faktisk er? Hvor mye ber vi for våre ektefeller? Hvordan ber vi for dem? Jeg skriver som en ektefelle. Det jeg skriver, gjelder også for min kone.

I vår andakt ber jeg for kona mi og hun ber for meg. Jeg ber for henne i kriser, når hun er syk, for dagen eller natten som ligger foran. Vi ber i kirken og på misjonshuset. Jeg har bedt for henne når hun har reist på jobb. Vi ber Gud velsigne oss og at Gud skal sende sine engler for å beskytte oss. Jeg ber for henne flere ganger om dagen.

Av og til inntreffer det imidlertid ting som hindrer mine bønner. En av grunnene er at jeg tar det for gitt at jeg har en ektefelle. Jeg tar alle de velsignelsene for gitt som Gud har gitt meg gjennom min ektefelle. Jeg tar ofte hennes kjærlighet, vennskap, matlaging, husvask, klesvask og så videre for gitt. Hva blir resultatet? Mangel på helhjertet bønn. Mangel på dypere følelser, omsorg og mål i bønnen. Krangler og urett kan være barrierer som hindrer våre bønner. Sånn var det i ekteskapene til Abraham, Isak, Jakob, Moses og David. Ektefellene tenker kanskje ikke på det. Skjellsord og strid har en negativ innvirkning på bønnene våre. Hvordan kan vi hindre dette?

Først skulle vi tenke på egne feil og brister og ta bjelken ut av vårt eget øye.

Det andre er at Gud sier til mannen at han skal elske sin hustru slik som Kristus elsker menigheten. Åh, så mye Jesus må tilgi oss menn! Jesus døde av ufattelig kjærlighet for oss. Om vi er villig til å dø for våre koner på samme måte som Jesus, skulle vi ikke da tilgi dem og glemme alt vondt?

Det tredje vi kan gjøre for å fjerne bønnehindringer for våre koner er at du tenker deg at kona di ligger død i kisten foran deg. Du er helt knust. Om du bare kunne vise henne din store kjærlighet! Du ønsker nok at du hadde bedt enda mer hengivent og takknemlig for hennes fysiske og åndelige helse. Konfliktene har nå blitt uviktige. Du savner henne. Men hun er ikke død; hun lever! Du har mulighet til å be for henne med hele ditt hjerte og å be Gud om å velsigne henne nå og alltid.

Det fjerde er at hun er dyrt kjøpt med Jesu blod.

Det femte er å tenke på at hun er Den Hellige Ånds tempel.

Gjør det med Guds nåde. Alt som er urettferdig og alle små krangler tar slutt, og kjærligheten og lykken blir større!


Artikkelen stod først på trykk i "Kyrka och folk" som vi har et samarbeid med om utveksling av stoff. Se nettutgaven her og den originale teksten på svensk her. Teksten er oversatt til norsk av Silje Kiil.


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
3 min
Ressurstype

  Livet

Emner

  Bønn

  Ekteskap

Skrifthenvisning

  1. Mosebok  2: 24

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Mats H. Giselsson.
  Mats er gift og har ti barn. Han er nå pensjonist, men har arbeidet mesteparten av sitt liv som prest i Svenska kyrkan fra han ble innviet i 1973. Han har også vært predikant i Bibeltrogna Vänner og misjonær ved Lutheran Theological Seminary, Ethiopia.
   Ressurser av Mats H. Giselsson
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.