Publisert

De vanligste utfordringene (E14) Ekteskap og samliv


Ca leselengde:
2 min

Samlivsterapeut og sjelesørger Kjell Aanensen er ukens gjest. Han har selv vært gift i 45 år og har arbeidet med parforhold og kommunikasjon hele sitt voksne liv både i Norge og Mongolia. Han deler av sine erfaringer og vil være med oss de kommende episodene for å utdype mer.

Boka "Samlivets verktøykasse" omtales i episoden. Boken virker å være utsolgt, men kan nok finnes i enkelte butikker enda.

Samlivets verktøykasse - Kjell Aanensen 

Denne episoden har følgende disposisjon:

Introduksjon og presentasjon av Kjell

Erfaringer fra 45 års ekteskap og familiebakgrunn med brutte relasjoner (8:35)

Hvordan arbeider du i møte med ektepar som opplever utfordringer? (11:30)

Hva er de vanligste utfordringene i samliv? (17:27)

Hvordan kan vi ta hverandre på alvor i hverdagen, i de gode tingene og i det vanskelige? (23:25)

Hva gjør vi med den vanskelige bagasjen vi har med oss fra egen oppvekst eller andre faser av livet, når den preger oss følelsesmessig og i vår kommunikasjon og atferd, ikke minst i samlivet og familielivet? (28:15)


Podkasten er en del av serien "Ekteskap og samliv" hvor Elisabeth og Øivind Kringstad, og etterhvert noen andre gjester, tar opp og snakker om aktuelle emner.

Episodene inneholder blant annet bibelundervisning om ekteskapet og overskrifter som forventninger, bagasje (det vi har med oss inn i et ekteskap), lytting, kommunikasjon, konfrontasjon, sex, tilgivelse, tid sammen og tid alene, kjærlighetsspråkene og "paktens styrke". For å nevne noe. Vi håper det blir både livsnært og nyttig.

Målet med episodene er å styrke ekteskapene og særlig de kristne samlivene. Vi tror det nytter å snakke om ting og håper disse dryppene kan være til hjelp for enkeltmennesker og par.

Podkasten er blitt til som et resultat av samlivshelgen "Å være to" som ble arrangert på Utsyn ungdomssenter på Finnøy januar 2017.

Hør ukens episode her:

Trykk på linken og abonner på podkasten i din podkaster. På den måten får du oppdatering når ny episode legges ut i iTunes.

 


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Livet

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Øivind Kringstad.
  Øivind bor på Senja i Troms, er gift med Elisabeth og har tre gutter. Han arbeider som regionleder i NLM region nord og er redaksjonsmedlem i foross.no.
   Ressurser av Øivind Kringstad
Medforfatter

forfatter_foto  Kjell er gift med Magnhild og sammen har de fire barn og 11 barnebarn. Han er utdannet diakon og har arbeidet i Norges KFUK- KFUM, vært forkynner i NMS og ledet Teleios (kristen kursvirksomhet) i Norge og Skandinavia. Siden 2002 har han også vært engasjert i liknende kursvirksomhet i Mongolia.
  Ressurser av Kjell Aanensen

Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.