Publisert

Luthers lille katekismeI denne episoden av podkasten Ta vare på troen skal vi se på Luthers lille katekisme. Dette er et lite skrift som ble laget av Martin Luther i 1529, og som er blitt ivaretatt, og satt pris på av kirken i all ettertid. Mange har lært seg innholdet i den utenat, og det har blitt en styrke for deres trosliv. Katekismen er også et bekjennelsesskrift for den lutherske kirken, hvilket betyr at den viser hvordan vi tolker sentrale lærepunkt i Bibelen. Vi skal på hvordan dette skriftet er bygget opp, hvordan det ble til og hva det inneholder.

Lars Kjetil EmblemLars Kjetil Emblem har lang erfaring som forkynner i Norsk luthersk misjonssamband, region nordvest. Du kan blant annet se ham undervise i tre av de ti bud, på YouTube-kanalen Levende tro: Bibelen i livet.TVPT07 Luthers lille katekisme

Henvisninger

Luthers lille katekismeI denne episoden henviser vi først og fremst til luthers lille katekisme og de skriftsteder som katekismen i sin tur viser til. I stedet for å liste opp dette her, vil jeg påpeke at katekismen finnes i sin helhet her på foross.no.
Du kan skrive katekismen ut selv, men ellers finnes det mange trykte utgaver, både i bokhandelen, på brukthandel, og kanskje til og med i din egen bokhylle. Noen har fått den som gave ved konfirmasjon. Katekismen finnes også trykket i salmeboken, i den evangelisk-lutherske kirkes bekjennelsesskrift og i Konkordieboken. Med andre ord er den svært enkel å få tak i.

Vi tar imidlertid også med Matteus 6:33

Søk da først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt dette i tillegg!

På bible.com kan du lese verset i sin rette kontekst.


 

RelatertStøtt foross.no
Ressurstype

  Lydressurs

Serie

  Alle ressurser i serien

  Ta vare på troen

  Hva er kristendom?

  Hvem er Gud Fader?

  Hvem er Guds sønn?

  Hvem er Den Hellige Ånd?

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Sakarias Ingolfsson.
  Sakarias er halvt svensk, født og oppvokst på Island, og bor nå med kone og barn i Spydeberg i Indre Østfold. Han har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug og videre studier fra Concordia Theological Seminary, Ft. Wayne. Sakarias har arbeidet flere år som områdearbeider i NLM region nordvest, men tjener i dag som prest i LKN.
   Ressurser av Sakarias Ingolfsson
Gjest i programmet

forfatter_foto  Lars Kjetil er fra Emblem i Ålesund kommune. Han er gift med Elisabet og de har to barn. I sitt arbeid kjører han sesongvis som lastebilsjåfør på sommerhalvåret og er forkynner i Norsk luthersk misjonssamband på vinterhalvåret.
  Ressurser av Lars Kjetil Emblem

Slik bruker du Podkast

Ta vare på troen er en podkast. Det betyr at du kan få hver ny episode automatisk tilsendt din lydenhet, f.eks. iPhone eller Android telefon.

Du kan finne podkasten på iTunes store, eller ved å bruke søkefunksjonen i de fleste andre apper som er laget til formålet.

Les mer om de vanligste alternativene.

Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.