Enn så lenge er samlinger med flere mennesker inne ikke anbefalt på grunn av smittefaren. Hva gjør man da når bibelgruppas faste samlingsdag nærmer seg? Eller bønnemøtet? Hvordan kan vi likevel være tro mot ordet i Hebreerne 10:25a
Og la oss ikke holde oss borte når menigheten vår samles, som noen har for vane.
Det er selvfølgelig mulig å gå en tur, men selv ute er det begrensninger hvor tett man kan gå og skal avstandsrådene holdes, og man er mange i gruppa, kan det jo by på utfordringer å høre hverandre(!)
Mange har også før koronatidene benyttet seg av muligheten til å ha slike samlinger på nett. Her kommer åtte løsninger som er mulige å bruke til dette. Felles for de vi kommenterer her er at de alle er mulige å bruke uten betaling selv om noen har mulighet for dette også og da med flere muligheter. Variasjonene er også store for andre muligheter enn bare det å se og høre hverandre. Men siden dette er primærbehovet når bibelgruppa samles er ikke det tillagt vekt her.
Hver overskrift har lenke til tjenesten.
Whereby
Whereby het tidligere appear.in og kom i sin tid til som en spinoff fra Telenor. Gratisløsningen gir mulighet for å være fire enheter samlet og er derfor for små samlinger. Løsningen er svært enkel å sette opp ved at man skriver whereby.com/det-man-vil-kalle-samtalen-for-eksempel-navnet-på-bibelgruppa-vår i adressefeltet i nettleseren, gir tilgang til kamera og mikrofon og gir seg selv et kallenavn. Så er det bare å informere om navnet man har kalt "rommet" til de andre som skal være med.
Ja, bildedelingstjenesten har selvfølgelig også innebygd videochat! Dette fungerer ved å bruke "papirflyet" øverst i høyre hjørne, velge de man vil snakke med og så klikke videosymbolet. Seks personer kan snakke sammen på denne måten.
Messenger
Facebooks meldingsapp fungerer både fra mobil og laptop. Her er det bare å opprette en chattegruppe ved å legge til de navnene man ønsker i en gruppe og bruke videosymbolet. Visstnok er det plass til 50 personer på en gang! Men bare seks vises om gangen i bildet.
Skype
Gode gamle skype leverer! Veteranen fra Estland var tidlig ute med videoteknologi og brukes absolutt fortsatt. Tjenesten er gratis, men det trengs at man oppretter en bruker og at det brukes via en app. Dette gjelder både på håndholdte enheter og laptop. Her kan 50 personer være koblet sammen samtidig. Det er også mulig å invitere folk gjennom e-postinvitasjon om man bruker outlook som e-postprogram.
Teams
Som Skype er dette en tjeneste i microsoft-familien. Dette er i utgangspunktet en tjeneste de den er aktuell for kan bruke fordi man gjennom arbeid har tilgang til Office 365 som er Microsoft sin base av app-tjenester. Teams er èn av dem. Her kan faktisk inntil 250 enheter være knyttet sammen samtidig, men det blir bare et utvalg man ser videoen til.
Zoom
Her oppretter man en konto og både på laptop og håndholdt enhet brukes en app. Deretter er det bare å invitere til møte ved å sende en ferdige-post til de man ønsker med eller kopiere en link som kan videreformidles. For gratisutgaven er det faktisk mulig å være 100 sammen! Men er man tre eller flere får man en begrensning på 40 minutter. Dette er med andre ord ikke stedet for laaange og dype bibelgruppesamlinger med mindre man er villig til å betale for tjenesten.
Google hangout
Googles tjeneste gjør bruk av nettleseren, men for håndholdte enheter får man spørsmål om å laste ned appen. Dette er også mulig på laptop. Den som inviterer må ha en google-konto, men de som blir med trenger det ikke. Opptil 150 personer kan være med samtidig så her kan hele forsamlingen joine!
Har noen i gruppa bedriftskontoen til google, G suite-konto? I tilfelle kan vedkommende invitere andre til det neste nivået fra Hangout som er Hangout meet.
GoTo meeting
Her trenger heller ikke deltakerne å laste ned noe som forenkler det hele. Dette er en betalingsløsning, men siden de 14 første dagene kan gå gratis får den plass i omtalen. 150 personer kan være med samtidig og dette er også første nivå på betalingsløsningen når man eventuelt velger å gå over på den etter prøveperioden.
Ja, da er det bare å prøve seg frem til beste løsning. Kanskje kan det være en idé å begynne med å lytte til en fersk episode av Tabletalksogså?