Publisert

Adventskalenderen 2019 Blir du med?


Ca leselengde:
4 min

Jeg er ikke helt typen for nyttårsforsett. Jeg har vel i veldig liten grad hatt det, i alle fall ikke forsett som jeg har gått høyt ut med. I det stille, i mitt indre, har jeg kanskje gjort meg noen tanker om en ny start med sunt kosthold, mye bevegelse og lite mobiltid, men det har stort sett blitt med tanken.

Nå er vi på vei inn i adventstiden. Og selv om jeg vanligvis ikke har så mange nyttårsforsett, har jeg for denne adventstiden laget et adventsforsett som jeg vil gå høyt på banen med.

Hver dag gjennom adventstiden vil jeg delta på "For oss" sin adventslesing!

Konseptet er at vi hver dag (kl 07.00 i ukedagene og 09.00 i helgene) via "For oss" sin facebookside vil direkteoverføre tekstlesing med adventstematikk fra Det gamle og Det nye testamente. (Opptakene vil også bli tilgjengelige på nettsiden for deg som ikke har mulighet til å følge lesingen direkte)

Hensikten bak dette opplegget er at vi sammen kan få starte adventsdagene med at han som kom i julen også får komme til oss i adventstiden ved sitt ord.

Ulike adventskalendere  - samme siktemål

Helt oppstarten av foross.no har vi hatt et ønske om å markere adventstiden på ulike vis. Det har vært videoandakter, samtalepodcaster og podcaster med julesalmer og tilknyttede bibelvers.

Hovedmålet for alle disse ressursene har vært det samme. Tradisjonelt i kirkehistorien har adventstiden vært en faste- og forberedelsestid frem mot Guds komme i Jesu fødsel og hans fremtidige gjenkomst. Mange av oss kan nok kjenne på at denne siden ved adventstiden har en tendens til å forsvinne i et hektisk hverdagsliv hvor mye skal ordnes frem mot jul. Gjennom våre adventskalendere har vi ønsket å ta frem igjen adventstiden som en kristen forberedelsestid frem mot feiringen av Kristus. Dette er også hovedhensikten bak årets kalendervariant.

Det spesielle med årets kalender

Årets adventslesing skiller seg likevel fra tidligere års markeringer på noen viktige punkt. Og vi tror at dette er noen av styrkene ved årets konsept, og som også du kommer til å kunne sette pris på.

For det første; en sterkere fellesskapsdimensjon.

Å være en kristen er ikke et sololøp. Guds verdensvide kirke løper sammen fremover mot Guds evige by. Dette er en viktig grunn til at vi trenger menigheter der vi kan møte kristne brødre og søstre som styrker oss i troen på Jesus - og som også jeg skal få være med å styrke i den kristne tro.

"For oss" er ingen menighet og ønsker ikke å være det. Vi er en nettside som blir brukt av mennesker fra ulike sammenhenger og i ulike livssituasjoner - og det er vi glade for. Samtidig tror vi det er en styrke at også kristne fra ulike sammenhenger kan komme sammen for å høre hva Herren, han som vi tilhører, vil fortelle oss fra sitt ord. Det vil årets adventslesing kunne være et lite bidrag til.

Når vi også gjør dette på samme tid åpner det opp for noen muligheter. Kanskje dere er flere i familien som er med på adventslesingen? Eller flere på arbeidsplassen eller studiestedet ditt? Tenk om lunsjens samtaletema kunne være hva vi fikk høre under dagens adventslesing!

Det andre spesielle med årets konsept er det lavmælte. Adventstiden er mye lys, lyd, stemning og lukt. Årets adventslesing har lite av alt av dette.

Det er et utrolig enkelt konsept. Det er en person med en åpen bibel. En kort innledinghilsen. To bibeltekster. En kort avslutningsbønn. Tilsammen rundt 5-10 minutter.

Så er det videre i hverdagen. Innspillingene blir gjort der den personen befinner seg. I hverdagen. Det kan være på kjøkkenet. På kontoret. Kanskje til og med på en flyplass.

Men der vi er, i vår hverdag, der skal Herren få møte oss i sitt lavmælte, men kraftfulle ord. Dette blir ikke «stemningsfilmer». Vil du ha stemning får du heller sette på noe bjelleklang og gå ut og leke i snøen.

Stemning kan være fint det, men vi har noe viktigere på hjertet. Det er at det mennesket som ble født av en jomfru under enkle kår i Betlehem for 2000 år side, han er Guds frelser til oss mennesker. Han er vårt håp. Han gir oss grunn til å glede oss og å feire!

Jeg trenger å høre om Jesus! Derfor skal jeg være med på årets adventslesing. Så skal Jesus få møte meg gjennom sitt ord, om jeg føler julestemningen eller den er mer fraværende. Jeg håper ditt adventsforsett også blir å bli med på årets adventlesing!

 


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
4 min
Ressurstype

  Aktuelt

Emne

  Advent

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Ingvald André Kårbø.
  Ingvald André Kårbø kommer fra Øygarden utenfor Bergen. Han er gift med Camilla og arbeider som radio- og TV-pastor i P7 Kristen Riksradio.
   Ressurser av Ingvald André Kårbø
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.