Publisert

Danskene har lansert tilliv.dk. Gratulerer! Søstersidene til foross.no er godt i gang!


Ca leselengde:
2 min

Det er danske Norea mediemisjon som står bak den nye kristne ressurssiden på dansk tilliv.dk. De satser på både tekst, lyd og video og har allerede godt med ressurser tilgjengelig på sidene.

Per nå har de en redaksjon på tre personer, men har mål om å bli 5-6 innen sommeren.

Lars Jensen arbeider som informasjonsmedarbeider i Norea og er medredaktør for de nye nettsidene. Han forteller litt om deres motivasjon og målsetting fremover:

Med internett har det aldri vært enklere å levere oppbyggelig innhold til folk. På tross av dette opplevde vi at det har vært en mangel på nettsider som formidlet klassisk evangelisk- luthersk kristendom i dansk kontekst med godt design og innholdsmessig kvalitet.

Nettopp den mangelen har noen DBI-studenter (Dansk Bibelinstitutt) opplevd som et kall; å få evangeliet forkynt på en ny plattform.

I prosessen har vi funnet veldig mye inspirasjon og utbytte av å sparre med den norske nettsiden foross.no, som på mange måter har gått foran oss med det samme som vi gjerne ønsker å få til. I mars 2018 startet vi derfor en blogg (teologiske-smuler.dk) for å opparbeide oss en leserskare og få en fornemmelse for etterspørsel.

I denne prosessen spurte vi forskjellige folk om å blogge for oss og vi begynte å se oss om etter videoproduksjon. Her kom Norea, som jeg er ansatt i, og jeg fram til at vi gjerne ville satse på en egen plattform. Norea Mediemission i Danmark har jobbet med misjon gjennom moderne medier i mange år, særlig i utlandet.

Norea har imidlertid manglet en plattform som kunne nå ut til den yngre delen av befolkningen i Danmark. På bakgrunn av dette er TilLiv.dk lansert som en plattform under og i samarbeid med Norea.

Plattformen fikk navnet TilLiv.dk ettersom vi ønsker å formidle sentral kristen tro:
Gud har åpenbart sitt ord i Bibelen fordi han ønsker å gi oss del i et evig liv! Gud ga sin sønn for å gi oss dette livet og han kaller oss til tjeneste og misjon i dette livet.

For fremtiden håper vi på å utvikle siden ytterligere så istedenfor å kun satse på artikler, prekener, videoer med undervisning, samt blogginnlegg vil vi gjerne produsere en podcast; små korte videoer som er godt egnet til sosiale medier og forhåpentligvis oppbyggelige ressurser som særskilt er fra kvinner til kvinner.

Med tiden ønsker vi at hver eneste bok i Bibelen (og hvert kapittel) skal være dekket med artikler, video og lydressurser.

Knyttet til arbeidet med siden er Kristoffer Enevoldsen ansatt som redaktør (20%) og Lars Jensen som informasjonsmedarbedeider og annet med hjemmesiden (25%).

Vi ønsker dem Guds rike velsignelse med utviklingen av sidene og setter stor pris på å kunne samarbeide i fortsettelsen.


 


Støtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Aktuelt

Om Redaksjonen
forfatter_fotoSkrevet av: Redaksjonen .
  Redaksjonen i foross.no består av Ingvald André Kårbø, Endre Stene, Jan Helge Aarseth, Silje Kiil, Håvard Høie og Øivind Ruud Kringstad. Vi kan kontaktes på post@foross.no.
   Ressurser av Redaksjonen
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.