Publisert

Valg 2017: Men skal ikke jorden uansett forgå? Om miljøvern og bioteknologi og hvordan dette i høyeste grad også må ses på som verdispørsmål.Ingen spørsmål får på verdensbasis mer oppmerksomhet på den politiske dagsordenen enn miljø. Men – er dette for verdikonservative kristne et verdispørsmål? Jorden skal jo likevel forgå? Og er det nå så sikkert at miljøutfordringene er menneskeskapte?

Og hva med bioteknologi? Hvilke etiske dilemma setter dette feltet oss overfor? På hvilken måte bør det engasjere kristne?

Med i denne spesialutgaven av table talks i forbindelse med valget 2017 er Tarjei Gilje, Marie Ljones Brekke, Rolf Kjøde og Endre Stene.

(Vi beklager varierende lydkvalitet på deltakerne i samtalen. Få med deg samtalen likevel!)

Men det er et kjempetriks å abonnere på podkasten i din podkaster. For eksempel i iTunes.


 

RelatertStøtt foross.no
Ressurstype

  Aktuelt

Serie

  Valget 2017: Men hva er egentlig et verdispørsmål?

  Valg 2017: Men skal ikke jorden uansett forgå? Om miljøvern og bioteknologi og hvordan dette i høyeste grad også må ses på som verdispørsmål. (vises nå)

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Endre Stene.
  Endre Stene er gift med Edel, har fire gutter og bor i Namsos. Han er lærer på Fjellheim Bibelskole og redaktør i foross.no.
   Ressurser av Endre Stene
Medforfattere

forfatter_foto  Marie arbeider som lærer, bor i Stavanger og er leder i Stavanger Kristelig Folkeparti.
  Ressurser av Marie Ljones Brekke


forfatter_foto  Tarjei er gift med Elin Constanse og de har tre barn. Han har en bachelor i sammenliknende politikk fra Universitetet i Bergen og en master i kristendomskunnskap fra NLA. Helt fra 1998 var han tilknyttet Dagen som frilansjournalist. Han ble fast ansatt fra 2008 og redaktør i 2010. Tarjei er også eldste i Kristkirken i Bergen.
  Ressurser av Tarjei Gilje


forfatter_foto  Rolf Kjøde er førstelektor ved NLA Høgskolen. Han har tidligere blant annet vært generalsekretær for Normisjon, studentprest og rektor på Lagets Bibel- og evangeliseringssenter.
  Ressurser av Rolf Kjøde

Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.