Publisert

Fra forretningsmann til en troens mann Truls' Vitnesbyrd


Ca leselengde:
3 min

Min verdi, slik jeg så det før, var at jeg var elsket basert på hvor godt jeg presterte i de ulike rollene som sønn, ektemann, far, venn, kollega og nabo. Presterte jeg godt, ble jeg godt likt og høyt elsket, som igjen reflekterte min verdi.

Og jeg var godt likt, men jeg bar på mange byrder i det skjulte. Jeg visste at om det jeg bar på eller tenkte på kom ut ville jeg ikke lenger bli like elsket. Løgn ble brukt for å opprettholde illusjonen om at alt var bra og få fordeler der jeg kunne. Alkohol ble brukt som selvmedisinering og for å slippe å tenke etter en travel dag. Pornografi var noe alle de jeg kjente drev med, inkludert meg selv. Mitt språk var fylt av bannskap. Mine øyne var oppslukt i misunnelse fra alle som hadde noe fordelaktig.

Min drivkraft var misunnelse på andres status, ting, forhold og familie. Jeg startet derfor bedrifter i fleng, hev meg inn i nye prosjekter hele tiden med mål om å oppnå personlig rikdom og synlig status. I en alder av 34 år hadde jeg startet 10 aksjeselskap, 2 foreninger, hatt flere jobber samtidig og vært alenepappa mens kona var på jordmorskole i en annen by og styreleder i idrettslag.

Mitt første magesår kom som 30 åring. Jeg ble sykemeldt med utbrenthet som 31-åring, men kunne aldri iverksette sykemeldingen fordi det var så mange oppgaver som måtte gjøres.

En dag flyttet en ny prest til nabobygda. Vegard. Det viste seg at vi hadde matchende hobbyer, så vi ble gode venner og spilte spill sammen mens vi snakket om livet og tanker vi hadde. Mitt forhold til kristendom var at jeg visste ingenting. Jeg kjente ingen. Og jeg trodde kristne var tullinger som hadde byttet bort fornuft med overtro.

Det gikk ikke lang tid før jeg tenkte “hvordan kan en mann, som er klokere enn meg selv, tro på Gud”? Og jeg anså meg selv for å være veldig smart og vis. Ligningen gikk ikke opp. Dermed begynte flere år med utspørring om hva som står i Bibelen, “er det sant at...” og avmytistifisering av mirakler og betydninger. På et punkt fikk presten nok av mine barnslige spørsmål, og jeg fikk mitt første nye testamente. Leksen var å lese Markus evangelium.

Jeg leste det første gang med skepsis. Så med brillene til en markedsfører. Så en gang til fordi jeg fikk ikke med meg innholdet. Så en fjerde gang leste jeg med hjertet. Prosessen tok et halvt års tid. Og det som skjedde fjerde gang var at jeg da forsto at jeg var elsket. Uavhengig av mine prestasjoner. At Gud elsket meg til tross for det jeg bar på og skjulte. Jeg opplevde meg elsket på en måte som satte meg fri.

Men fordi jeg kan markedsføring, tenkte jeg at dette kunne være et “salgstriks”. Så jeg måtte lese hele det Nye Testamentet for å forsikre meg om at det ikke var noe lureri. Etter et år til var jeg klar til å si ja til Jesus og til Gud. Og livet mitt ble fra det øyeblikket snudd opp ned. Alt ble nytt og annerledes, og mye, mye bedre.

Nå følger jeg Jesus først i alt jeg gjør og lar meg lede av Den Hellige Ånd inn i ferdiglagte gjerninger på veien i mitt kall.

 


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
3 min
Ressurstype

  Aktuelt

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Truls Olufsen-Mehus.
  Truls Olufsen-Mehus (f.1982) er lokalpolitiker (Krf) fra Hammerfest og prosjektleder i Kristent ressurssenter.
   Ressurser av Truls Olufsen-Mehus
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.