Publisert

Minneord Steinar Olsen Foross.nos teknikker er gått bort.


Ca leselengde:
4 min

27. september døde Steinar Olsen uventet, knapt 45 år gammel.

Noen store menn og kvinner er ikke de mest synlige i det ytre, men kan likevel sette dype spor. Steinar var en slik.

Steinar var født og oppvokst på Levanger i Trøndelag. Tidlig viste han gode evner på mange felt. Musikken kunne blitt hans vei. Men det var sivilingeniør i elektro han utdannet seg til. Han gjorde det så godt at han fikk tilbud om å ta doktorgrad. Men Steinar var også en praktiker, og valgte å etterutdanne seg som elektriker. I Argon Elektro ble han av de aller dyktigste og mest betrodde medarbeidere gjennom 8 år. Her ble hans spesialkompetanse og store evne til problemløsning høyt verdsatt. I 2013 giftet han seg med Anne Kari Berggjord.

Steinar var på mange måter en særpreget mann. På en helt unik måte maktet han å kombinere stor teoretisk kunnskap med praktisk innsikt, kreativitet, vilje til å tilegne seg ny kunnskap og mot til å løse det aller meste. Disse evnene har vært helt avgjørende også for foross.no. Helt uten fagutdanning bygde Steinar opp fra grunnen av ei svært kompleks og omfattende nettside. Og de ting han ikke visste noe om, lærte han seg ved å undersøke på egen hånd. Han utviklet også nettutgaven av Norsk Bibels bibeltekst.

Uten Steinars innsats ved et utall av dugnadstimer gjennom fire år ville neppe foross.no ha eksistert i dag. Redaksjonen, medarbeidere, bidragsytere og alle brukere av nettsida er ham stor takk skyldig. Vi vil ære hans minne ved å fortsette å legge til rette for bibelundervisning, forkynnelse og kristen veiledning på nett gjennom foross.no.

Steinar var en uvanlig jovial mann det var lett for alle å bli glad i. Han spredte så mye glede og takknemlighet med sitt lune smil, sin underfundige humor, påfunn og hjertelige latter, tilstedeværelse i samtale, store hjelpsomhet, og et pianospill som berørte omgivelsene. Han gav så mye til mennesker omkring seg, og hadde selv aldri et vondt ord å si om andre.

Steinar var også en sjeldent dyp tenker. Å samtale med ham om de store spørsmål i livet gjorde alltid inntrykk. Han var grundig og ærlig i all sin tenkning, og hadde et eget blikk for de verdier som virkelig betydde noe i tilværelsen. Han evnet å se storheten i mange ting som vi andre tar for gitt. Steinar var en det var verdt å lytte til som et korrektiv til en stadig mer overfladisk og kjølig verden. Når mange av oss er flyktige i møte med hverandre og har alt for mye vi vil få med oss, så stanset han opp og møtte oppjagethet og travelhet med hjelpsomhet og tilstedeværelse.

Steinar var i flere betydninger av ordet en dyp kunstnersjel. Men han kunne også i perioder oppleve livet som vanskelig. Han ble brått syk. Og til slutt ble selve livet for tungt å bære.

Vi lyser fred over denne hedersmannens minne, i visshet om at Steinars eneste håp - midt i all smerte, var den Gud som fulgte ham gjennom hele livet.

For jeg er viss på at verken død eller liv, verken engler eller krefter, verken det som nå er, eller det som komme skal, eller noen makt, verken høyde eller dybde eller noen annen skapning skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre. Rom 8:38-39

Han hadde aldri noen annen å sette sin lit til enn sin frelser og Gud.

Endre Stene

Redaktør


Ikke en spurv til jorden
uten at Gud det vet.
Ikke en sjel mot døden
uten hans kjærlighet!
Ikke en blomst er visnet,
ikke en tåre falt
uten at Gud vet om det,
han som er over alt.

Tro det når stormen herjer
bladløse vintertrær!
Tro det når brenning bryter
over de nakne skjær!
Tro det når ubeskyttet
midt i en kamp du står.
Tro det når helt alene
du med en smerte går.

Tro det når noe brister
uten å vokse frem.
Tro det når noen mister
det som var alt for dem!
Tro det når håp går under
uten å reise seg:
Ikke en spurv til jorden!
Det er et ord til deg.

Ingeborg Prytz Fougner


 


Støtt foross.no
Ca leselengde
4 min
Ressurstype

  Aktuelt

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Endre Stene.
  Endre Stene er gift med Edel, har fire gutter og bor i Namsos. Han er lærer på Fjellheim Bibelskole og redaktør i foross.no.
   Ressurser av Endre Stene
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.