Publisert

Ny bibeltekst på nett Norsk Bibel er tilgjengelig på nett og utviklet av foross.no


Ca leselengde:
2 min

Tidligere denne sommeren ble Norsk Bibels bibeltekst gjort tilgjengelig på web via nettsiden les.norsk-bibel.no. Løsningen er tilgjengelig på alle plattformer, er lett å bruke og har svært gode og anvendelige søkefunksjoner. Det er foross.no, som på oppdrag fra Norsk Bibel, har utviklet løsningen. Vi har stilt styreleder i Norsk Bibel, Egil Helland noen spørsmål:

Norsk Bibels bibeltekst finnes jo via appen Youversion. Og denne er jo også mulig å nå via en tradisjonell nettleser. Hvorfor ønsket dere likevel å lage en egen webversjon av bibelteksten?

Det viktigste for oss var egentlig å ha en løsning hvor vi har full kontroll på hvordan bibelteksten vår blir brukt. Youversion er en flott plattform, men vi bestemmer ikke over hvordan den blir utviklet. Ved å lage vår egen nettutgave får vi presentert bibelteksten slik vi ønsker, og vi kan bygge andre tjenester rundt plattformen som gjør det mulig for tredjeparter å abonnere på og bruke bibelteksten i sine produkter/tjenester. Denne digitale satsingen tror vi gir oss anledning til å forbli en relevant bibelutgave, også i de kommende årene.

Dette er (kanskje) et ledende spørsmål, men likevel- hva var det som gjorde at dere ønsket å engasjere foross.no i prosjektet? Og hvordan tenker dere om resultatet?

Foross.no har for vår del fremstått som en nyskapende og samtidig solid forankret aktør innenfor kristne medier i Norge. Vi så at vi hadde gjensidig interesse av å få en digitalisert versjon av Norsk Bibel tilgjengelig på en bedre måte enn den var før, og også teknisk kompetanse tilgjengelig i foross.no som muliggjorde utviklingen av dette.

Vi er særdeles fornøyd, både med samarbeidet og resultatet, ikke minst de delene som en vanlig bibelleser på les.norsk-bibel.no ikke ser, men som er nødvendig for utvidelse av tjenester og gode mekanismer rundt for eksempel søk.

Hva er unikt med denne løsningen fremfor liknende, for eksempel bibel.no, som er Bibelselskapets?

Vi har hatt fokus på bibelteksten, å få den frem og tilgjengelig best mulig i de digitale flatene vi har jobbet med, både på lesebrett og mobil. Vi føler at lesebildet i vår versjon er bedre, både på grunn av bedre tilpasning til hver enkelt flate med flere spalter som gir gjenklang til hvordan bibelteksten ser ut på trykk, og også at det ikke er andre elementer rundt bibelteksten som forstyrrer.

Hastigheten er utrolig bra, ikke minst i søk, og så er vi veldig fornøyd med både hvordan søkefunksjonen og notesystemet fungerer.

Hvordan har responsen vært fra brukere?

For å være helt ærlig så skulle vi gjerne hatt mer av det - altså respons! De vi har fått tilbakemelding fra har vært strålende fornøyde, men er nok også blant de som er mest ihuga Norsk Bibel-fans. Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger på hvordan denne digitale utgaven fungerer for folk flest, og tar også tilbakemeldinger på hvordan vi kan gjøre den enda bedre over tid.

En slik respons kan for eksempel sendes til post@norsk-bibel.no.


 


Støtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Aktuelt

Emne

  Bibelbruk

Om Redaksjonen
forfatter_fotoSkrevet av: Redaksjonen .
  Redaksjonen i foross.no består av Ingvald André Kårbø, Endre Stene, Jan Helge Aarseth, Silje Kiil, Håvard Høie og Øivind Ruud Kringstad. Vi kan kontaktes på post@foross.no.
   Ressurser av Redaksjonen
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.