Publisert

Kom til meg


Ca leselengde:
1 min

Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, så vil jeg gi dere hvile Matt 11:28

sier Jesus til oss i dag. Hvilken invitasjon! Her er vi alle invitert.

Men noen nevnes spesielt: de som strever og bærer tunge byrder. Og hvem av oss gjør ikke det, i perioder av livet? Vi har hatt mange solskinnsdager denne sommeren. Det har vært utrolige dager. Men det går likevel mot kjøligere tider, høsten står for døren. Og slik året har sine skiftende tider, slik er det også med livet.

Det er tider med vår, sommer, varme og velvære. Men brått kan vi oppleve høst, kulde, stormer og vinter i våre liv. En uventet sykdom, slitasje og problemer i samlivet, vanskeligheter med økonomien, tunge tak på jobben, livet er på mange måter uberegnelig og ikke alltid lett å kontrollere. Så kan vi også kjenne på trykket fra en verden med uro og konflikter og vi spør oss: hvor bærer det hen med vår klode?

Det tyngste kan være presset fra fall og nederlag, den knugende, dårlige samvittigheten som kan gjøre en så fortvilet. Da er det én som står foran deg og kaller deg inn til en hvile som bare han kan gi. Det er Jesus. Som ingen andre kan og vil han gi deg hvile og trygghet, midt i dager som kan være tunge og trasige.

«Å be er å lukke Jesus inn i sin nød», sa en klok kristen sjelesørger en gang. Ja, slik er det. Å tro, å be, det er ganske enkelt å lukke Jesus inn i vår nød, invitere ham inn for å lette våre byrder. Hans varme ord til deg i dag er «Kom»!

Hvorfor skulle du ikke svare ham ja? Han, som ingen annen kan gi hvile, tilgivelse, trygghet og fred, for urolige hjerter.

Han vil at du skal komme. Hva svarer du?

 


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
1 min
Ressurstype

  Andakt

Skrifthenvisning

  Matteus evangelium  11: 28-30

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Thomas Bjerkholt.
  Thomas Bjerkholt var teolog og forfatter. Han arbeidet som studentprest i Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag i Trondheim fra 1974. Fra 1982 til 2014 arbeidet han som pastor i Trondheim frikirke. Thomas døde av kreft i mai 2015 og etterlot seg kona Ellen og familie med barn og barnebarn.
   Ressurser av Tomas Bjerkholt
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.