Publisert

«… død og begravet, fór ned til dødsriket …» (Andre trosartikkel 5/9) Vår siste fiende – døden – er blitt porten til himmelens seiersrike


Ca leselengde:
2 min

Døden er unaturlig. Den var ikke fra begynnelsen av, men kom inn i verden ved syndefallet. Bibelen kaller døden for "syndens lønn" (Rom 6:23). Denne lønnen kan ingen velge bort. Like ufrakommelig kommer vår siste fiende til oss alle.

Jesus måtte også dø. Hans livløse kropp ble tatt ned fra korset, svøpt i et likklede og lagt i en grav. Den stengte graven ble strengt voktet av romerske soldater, slik at ingen skulle stjele liket. Jesus var virkelig død.

Jesus døde og ble begravet. Men han var den første som smakte syndens lønn uten å ha syndet. Bibelen sier at Jesus valgte å dø.

Ingen tar mitt liv, jeg gir det frivillig. For jeg har makt til å gi det og makt til å ta det tilbake igjen. Joh 10:18

Dødsriket kan sammenlignes med et fengsel. Men Jesus fór ikke ned til dødsriket for å bli fengslet. Den eneste som ikke fortjente syndens lønn, kom derfor til dødsriket som seierherre over døden.

Jesu seier ble stadfestet og bevitnet i Jerusalem. Bare hør hva som skjedde da han døde:

Da revnet forhenget i tempelet i to, fra øverst til nederst. Jorden skalv, og klippene slo sprekker. Gravene åpnet seg og kroppene til mange hellige som var sovnet inn, ble reist opp. Matt 27:51-52

Det er mye vi ikke forstår når det gjelder døden og dødsriket. Likevel skulle vi ikke la det skremme oss. I stedet kan vi trøste hverandre med at Jesus har gått foran oss. Han har selv opplevd det å dø. Og han har ropt ut sin seier. Han vil ikke la noen av sine barn møte den siste fienden alene. Derfor, selv om vi frykter døden, kan vi rope ut med glede slik som apostelen Paulus:

Død, hvor er din brodd? Død, hvor er din seier? Dødens brodd er synden, og syndens kraft er loven. – Men Gud være takk som gir oss seier ved vår Herre Jesus Kristus! 1 Kor 15:55-57

Jesus helliget døden og graven ved sin seier. Han gjorde vår siste fiende om til en port inn til herligheten. En dag må vi alle passere gjennom denne fryktelige og mørke porten. Men på den andre siden skal vi være sammen med Jesus for alltid, i evig glede.


Andakten er en forkortet og bearbeidet versjon av en andakt som opprinnelig er skrevet for ei andaktsbok/troslærebok for kristne i Mongolia.


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Andakt

Emne

  Jesu seier

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Gunn Andersson.
  Gunn Andersson bor i Sandefjord. Hun er gift med Bertil Andersson, og sammen har de tre barn. Familien Andersson har bodd 11 år i Mongolia som utsendinger for NLM. Nå arbeider Gunn i en deltidsstilling som lærer ved DELKs grunnskole i Sandefjord. I tillegg har hun en liten stilling i NLM der hun arbeider med kristen litteratur til Mongolia.
   Ressurser av Gunn Andersson
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.