Publisert

En å rope til


Ca leselengde:
3 min

Fra tid til annen funderer jeg mye på dette med gudsbilde og om jeg har et rett og godt og sant bilde av hvem Gud er. Jeg merker at jeg alltid har mer å lære om han, og jeg gleder meg over nyansene jeg blir klar over, og hvordan jeg stadig får erfare en dypere relasjon med han som har skapt meg og frelst meg.

Og samtidig må jeg passe på at det bildet jeg til enhver tid har av Gud faktisk stemmer med Bibelens beskrivelse av ham, og ikke er forestillinger jeg lager i mitt eget hode. Det er så utrolig viktig at vi har et riktig gudsbilde!

Trofast

Ett av ordene Bibelen bruker for å beskrive Gud, er trofast. Det har jeg hengt meg opp i de siste månedene. Om alt er ustabilt, forandrerlig, usikkert, vaklende. Om andre ikke er til å stole på, om verden raser sammen. Gud er trofast. Han er stødig, han er den samme for alltid. Og når jeg blir kjent med ham i Bibelen så vet jeg hva jeg får. Gud er ikke lunefull.

En annen side ved Gud som bærer meg gjennom livet, er at han vet alt. Han kjenner hele meg, og han vet om alt som denne verden byr på av ulykker, smerte og sorg. Han vet det og han bryr seg, og vil være nær oss menneskene midt i det.

Godt nytt 2017

Da vi feira nyttårsaften i år, så pynta jeg med skrift på veggen: Godt Nytt 2017.

Den skrifta har håna meg i tre måneder før vi nå endelig fikk tatt den ned igjen.

Året starta med at min beste venninnes lille Jo, havna på sykehus med hjerneblødning og kraniebrudd. Hvor er Gud i det?

Året fortsatte med at vår nevø, Mika på fem år, ble påkjørt av en bil og dratt noen meter bortover veien, flydd til sykehus og ting så alvorlig, usikkert og dramatisk ut. Hvor er Gud i det?

Midt oppi det fikk vi vite at vår lille baby i magen ikke levde lenger, og det lå noen smertefulle dager foran meg med mange turer til sykehuset og til slutt en ganske lang sykemelding. Hvor er Gud i det?

Godt nytt 2017!

Å tåle virkeligheten

Tåler mitt gudsbilde slike ting? Tåler mitt gudsbilde livet og virkeligheten, så brutal den enn er. Eller har jeg laga meg en Gud i mitt hode, som skal sørge for at jeg ikke opplever vonde ting?

Den Gud jeg tror på, er en Gud som vet at vi lever i en verden gjennomsyra og ødelagt av synd. Gud vet at det finnes død i vår verden, og smerte, håpløshet, sinne og sorg.

Den Gud jeg tror på, vil at vi skal ta i mot Jesus så vi kan leve nær han.

Den Gud jeg tror på vil være sammen med oss midt i det usikre, smertefulle og mørke. Han vil bære oss. Han lengter etter å få gjøre akkurat det!

Den Gud jeg tror på vet alt og han er trofast. Han er fred og omsorg. Han er pappa.

Trofast gjennom alt

Det ser ut til å gå bra med lille Jo. Nevø Mika er frisk. Barnet vårt fikk aldri leve, men jeg er på beina igjen.

Det ble ikke en god start på 2017, men Gud er den samme – han blir ikke noe mindre Gud av dette! For meg har han heller blitt enda litt større, og jeg enda litt mer ydmyk. For Guds nærvær, trøst og omsorg, det å vite at vi har en å rope til, for Jo og Mika og i smertene av å miste et barn, det er en stor, stor trøst. Guds nærvær, trøst og omsorg var så reell.


Teksten er hentet fra Maria Celines blogg, og trykkes på foross.no etter hennes tillatelse.


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
3 min
Ressurstype

  Andakt

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Maria Celine Lundeby.
  Maria er gift med Sven Arne og sammen har de to barn. Hun har bachelor i teologi og en mastergrad i religion og samfunnsfag. Tidligere har hun arbeidet som ungdomsleder i Misjonssalen (Oslo) og arbeider nå i NLMung som ungdomskonsulent. Hun er også forfatter av boken "Ferdig prestert".
   Ressurser av Maria Celine Lundeby
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.