Publisert

Din verdi i følge Gud: verdt å dø for. Hvordan Jesu radikale kjærlighet sprenger alle våre grenser for hva vi er verdt.


Ca leselengde:
2 min

Hva tenker du om deg selv? Kanskje vil det variere fra dag til dag, alt ettersom hvilket humør du er i. De fleste av oss har nok både positive og negative tanker om oss selv, og disse tankene påvirkes fort av omgivelsene og menneskene rundt oss.  Det er mye som kan definere min verdi, mye som gjør meg usikker på om jeg er god nok. Da er det så godt å vite en sannhet om meg som står fast: Jeg er elsket av Gud.

På et barnelag jeg var leder for, brukte vi å synge dette verset: «Eg er ei perle for Jesus, ei perle med stor verdi! Jesus han døde på korset for å kjøpe perla si» (en litt omskrevet versjon). Det er et kort lite vers som rommer en stor sannhet: Jeg er uendelig verdifull for Jesus! Så verdifull at han valgte å gi livet sitt for meg.

I så mange andre sammenhenger må man gjøre seg fortjent til den minste oppmerksomhet. Slik er det ikke i møte med Jesus. Du har ikke sjans til å gjøre deg fortjent til hans kjærlighet. Tvert imot, vi mennesker gjør hele tiden det motsatte av hva Gud vil. Nettopp dette gjør Jesu offer til en enda sterkere kjærlighetserklæring, slik det står i romerbrevet:

Men Gud viser sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere. Romerne 7:8

Ingenting du gjør eller ikke gjør kan forandre det faktum at Jesus elsker deg. Alt du trenger å gjøre er å åpne hjertet ditt for hans kjærlighetserklæring til deg på korset.

Guds kjærlighet er sterk og urokkelig. Paulus understreker dette i Romerne 8:38-39:

For jeg er viss på at verken død eller liv, verken engler eller krefter, verken det som nå er eller det som komme skal, eller noen makt, verken høyde eller dybde eller noen annen skapning skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre.

Gud er ikke som oss mennesker, med ustabile følelser som skifter eller forsvinner på et øyeblikk. Du kan stole på at han aldri forandrer seg eller går tilbake på de løftene han har gitt.

Du er en perle for Jesus. Husk det. Ta den sannheten med deg inn i hver ny dag.


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Andakt

Skrifthenvisning

  Romerbrevet  7: 8

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Gunnlaug Bø.
  Gunnlaug er gift med Espen og de har en datter. Hun er lektor og lærer ved Tryggheim Forus.
   Ressurser av Gunnlaug Bø
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.