Publisert

Et nytt år Det som står fast når ting forandres i våre liv


Ca leselengde:
2 min

Et årsskifte er fylt med så mye. En ting er refleksjonen over det som har vært - sorger og gleder i året som er forbi. Noe annet er tanken på året som kommer: Hva godt vil livet by meg i år? Hva vil Herren velsigne meg med? Samtidig: Den som har passert noen årsskifter før, har ofte tenkt ved slutten av året: Jeg er glad jeg på forhånd ikke visste hvordan året skulle bli. 

Om du går dette nye året i møte med bekymring eller uro: Samme hva som møter deg, og om alt i livet ditt det kommende året vil bli snudd opp ned, så står likevel noe helt fast:

Jesus Kristus er i går og i dag den samme, ja, til evig tid. (Heb 13.8)

Herren forandrer seg ikke. Aldri. Hans hjerte mot deg er likedan, samme hva. Han trekker seg ikke tilbake, blir ikke rådvill og lar deg ikke i stikken. Heller ikke det kommende året. For han er «en bolig for oss fra slekt til slekt» (Salme 90:1). Dag for dag, år for år, slekt etter slekt, har den Evige Gud vært her. Som en klippe. Ja han selv er i egen person et hjem, som menneskene i uminnelige tider har kunnet bo i. Når tidene forandrer seg, naturen omskiftes, mennesker rundt oss svikter eller dør, og vi selv endres innvendig, så er Gud selv vår bolig. For

Før fjellene ble født og du skapte jorden og jorderike - ja, fra evighet til evighet er du, Gud. (Salme 90:1) 

Det er ikke vanskelig å få respekt for Kong Haralds unike evne til å stå der som en landsfader for det norske folk. I møte med alt det som skjer, så synes han å stå der som som en like samlende, klok og vennlig mann. Og likevel: Han er selv gjenstand for det foranderlige og er selv dødelig som alle oss andre.  

Kongen over alle konger er derimot evig, og derfor uforanderlig. 

Jeg er Alfa og Omega, sier Gud Herren, han som er og som var og som kommer, Den Allmektige. (Åp 1,8)

Slik er det ikke med ditt liv. Aldri i historien har det vært ei tid hvor endring skjer i så stort tempo. Hvordan verden ser ut om fem år, er det umulig å forutse. Ditt personlige liv ditt er også i stadig forandring. Livssituasjonen din kan endres på ett sekund. Og hver dag endres du innvendig, fra å være sterk, glad, trygg en dag, til å kjenne på usikkerhet, kamp, fortvilelse neste. 

Men så herlig da at det gode i ditt liv dypest sett kommer fra en som ikke lar seg påvirke av alle mulige forandringer hos oss: 

All god gave og all fullkommen gave kommer ovenfra, fra lysenes Far. Hos ham er ingen forandring eller skiftende skygge. (Jak 1:17)

Han vet hva som kommer, og han vet hvordan ditt liv skal leves når du ikke vet. Han kan du derfor stole på, og vente på, i møte med det nye året. Derfor:

Vær ved godt mot! La hjertene være sterke, alle dere som venter på Herren! (Salmene 31:25)

 


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Andakt

Emne

  Livskriser

Skrifthenvisning

  Hebreerbrevet  13: 8

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Endre Stene.
  Endre Stene er gift med Edel, har fire gutter og bor i Namsos. Han er lærer på Fjellheim Bibelskole og redaktør i foross.no.
   Ressurser av Endre Stene
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.