Publisert

Frimodig forbilde med ankerfeste i himmelen


Ca leselengde:
2 min

Har du gode forbilder i livet ditt? Noen du ser opp til og som har noe å si for valgene i livet ditt? Jeg blir lett inspirert og fascinert av mennesker som er villige til å ofre noe for det de bekjenner og tror på. Som kristen er Jesus mitt første og største forbilde. Men han stiller liksom i en litt annen klasse.

Bibelen har en stilig fortelling om Paulus i Apostlenes gjerninger 26. Han står i en slags rett for kong Agrippa som er feltherre, nær venn og svigersønn til keiser Augustus. Ingen smågutt med andre ord. Agrippa har en haug av makt, kan få alt det han peker på og lever et luksusliv. Avstanden er på alle måter stor til Paulus som nå står foran ham. Paulus er fattig, har blitt steinet, fått 39 stokkeslag fem ganger og arbeider hardt for folk... som stadig risikerer det samme.

Ytre sett vet jeg hvem jeg ville vært av de to. Slik tenker nok Agrippa også. Men Paulus tenker annerledes:

Jeg ønsker til Gud at både du og alle som hører meg i dag, nå eller senere må bli som jeg, bare uten disse lenkene." Apg. 26:29.

Fordi Paulus levde så behagelig og deilig? Neppe. Men Paulus tror på bibelens ord. Derfor vet han at han skal leve evig. Og på grunn av frelsen Jesus hadde gitt Paulus, og som han vil gi alle mennesker, kunne han vite at hans evige liv ville være med Jesus i himmelen, på den nye jord. Men det håpet gjaldt ikke Agrippas liv. Det er som jeg hører Paulus: "Du tror du er rik Agrippa! At du har makt. At du er fri. Men jeg sier deg: det er jeg som er rik og fri. For jeg kjenner Han som eier livet og som har all makt i himmel og på jord. Han som i kjærlighet til meg, og alle syndere i hele verden, gav seg selv så jeg skulle få livet og slippe å se den evige døden. Derfor Agrippa, derfor ønsker jeg at du kunne bli som meg."

For et forbilde Paulus er! Forbilde i å høre til hos Jesus, i trofasthet i kallet han hadde fått som forkynner og i kjærlighet ved å vitne om- og innby også Agrippa til Jesus.

Jesus, for din skyld, skap i meg noe av dette.


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Andakt

Emne

  Disippelliv

Skrifthenvisning

  Apostlenes gjerninger  26: 29

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Øivind Kringstad.
  Øivind bor på Senja i Troms, er gift med Elisabeth og har tre gutter. Han arbeider som regionleder i NLM region nord og er redaksjonsmedlem i foross.no.
   Ressurser av Øivind Kringstad
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.