Publisert

«Jeg tror på Jesus Kristus …» (Andre trosartikkel 1/9) Kjennskap og tillit til han som er veien, sannheten og livet


Ca leselengde:
2 min

Så kommer da troen av det budskapet en hører, og budskapet kommer av Kristi ord. Rom 10:17

Mer enn 1800 år er gått siden den apostoliske trosbekjennelsen begynte å ta form.  Søndag etter søndag bekjenner fortsatt kristne i store deler av verden sin tro gjennom de samme formuleringene. Mellom artiklene om Gud vår Skaper og Gud den Hellige Ånd finner vi andre trosartikkel.

Det er ikke bare plasseringen som gjør den andre trosartikkel sentral. Selve innholdet leder oss direkte til sentrum av vår tro. Bibelen forteller oss at allerede før jorda ble skapt hadde Gud utvalgt sin egen Sønn, Jesus Kristus, til å bli vår Frelser (Ef 1:4-5).

Alle løfter og profetier i det gamle testamentet peker mot ham som skulle komme. Og det nye testamentet er et samlet vitnesbyrd om Jesu liv, død og oppstandelse for oss. Der blir Jesus Kristus presentert som hjørnesteinen for vår tro (1 Pet 2:6). Paulus presiserer til og med at bare de som påkaller Jesus Kristus som Herre, vil bli frelst (Rom 10:13).

Så kommer vi sammen og bekjenner med velkjente ord troen på ham. Vi kan ordene utenat, og skjønner kanskje det meste av innholdet. Men er det hovedpoenget?

Nei, hovedpoenget er å kjenne Han som artikkelen dreier seg om, Jesus Kristus. For bare når vi kjenner ham, vil vi kunne tro på ham. Og bare når vi tror på ham som vår frelser, blir vi frelst.

Å tro på Jesus Kristus er å ha tillit til ham.

Tillit er et nøkkelord. Har vi ikke tillit til et menneske, er det vanskelig å følge hans råd, selv om han kanskje har rett.

Det kan imidlertid være utfordrende å ha tillit til Jesus. Andre sår kanskje tvil om vårt gudsbilde eller peker på det usannsynlige ved vår tro. Eller vi oppdager hvordan synden gjennomsyrer både hjerte og tanker hos oss. Vi kan få lyst til å flykte fra det hele.

Da gjelder det å bli enda bedre kjent med Jesus. Bare da kan vi erfare at han er verd å fatte tillit til. For alt som er sagt om ham er sannhet. Og alt det han sier selv, er sannhet. Han er veien, sannheten og livet (Joh 14:6).

Det finnes ikke noe viktigere i verden enn å bli bedre kjent med Jesus Kristus! I de neste andaktene skal ordene i trosartikkelen hjelpe oss med det.


Andakten er en forkortet og bearbeidet versjon av en andakt som opprinnelig er skrevet for ei andaktsbok/troslærebok for kristne i Mongolia.


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Andakt

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Gunn Andersson.
  Gunn Andersson bor i Sandefjord. Hun er gift med Bertil Andersson, og sammen har de tre barn. Familien Andersson har bodd 11 år i Mongolia som utsendinger for NLM. Nå arbeider Gunn i en deltidsstilling som lærer ved DELKs grunnskole i Sandefjord. I tillegg har hun en liten stilling i NLM der hun arbeider med kristen litteratur til Mongolia.
   Ressurser av Gunn Andersson
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.