Publisert

“Simeon tok ham i armene” (Luk 2:28)


Ca leselengde:
1 min

Ser du han for deg der i tempelet? Simeon holder evighetens Herre i hendene, han som er kommet som et lite barn. Skaperen blir løftet opp av en skapning!

Fra evighet av ble sønnen født av Faderen. Når Faderen skapte, var sønnen der som Ordet. “Alt er blitt til ved ham”. Joh 1:3

Han var der hos den veldige Gud – helt til en engel forkynner til en kvinne: “Han skal være stor og kalles Den Høyestes Sønn”. Det som er i ditt liv, er den høyeste av det høye!

Ser du hvordan skaperen gjør seg så liten som mulig? Ser du hvordan Guds sønn, som det evige skapende Ordet, smelter sammen med det skapte, inne i en kvinnes kropp? Den Veldige blir et embryo, et foster, et hjelpeløst barn!

Hva forteller det deg? Vil han deg vondt? Nei. Han kommer ned for å tjene. Du fortjente ikke annet enn vrede og å bli evig forkastet. Men hans hjerte er større enn synd, død og djevel. Han blir som deg, tar alt ditt og gir seg selv i ditt sted, for at du skal få alt hans og bli som ham – en arving hos Evighetens Far!

Han kunne kommet i makt og herlighet. Men hvordan kunne du da våge å tenke at han kom for å vinne ditt hjerte?

“Du kom fordi du elsket meg, så stille og så ringe
Med godhet kun du ville deg min ånd og sjel tiltvinge.

Men var du kommet i din stas, hvor ville jeg vel tenke
At du langt over sinn og sans just deg meg ville skjenke.”
Olav Valen-Sendstad

Skaperen vil være min! Hvem forstår dette?

“Er Guds sønn blitt vår bror, da aner jeg en større kjærlighet i Guds hjerte til oss, enn vi noen gang har trodd.” C. O. Rosenius


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
1 min
Ressurstype

  Andakt

Skrifthenvisning

  Lukas´ evangelium  2: 28

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Endre Stene.
  Endre Stene er fra Trondheim, er gift med Edel, og bor i dag i Namsos. Sammen har de fem barn. Endre er utdannet teolog, har vært feltprest, og siden 2010 ansatt i Norsk Luthersk Misjonssamband. I dag er han lærer på Fjellheim Bibelskole og skoleprest på Val Videregående Skole.
   Ressurser av Endre Stene
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.