Publisert

«… skal derfra komme igjen og dømme levende og døde.» (Andre trosartikkel 8/9) Gud venter med dommen i sin tålmodighet. Venter vi på Ham?


Ca leselengde:
2 min

Advent og jul ligger bak oss. Vi har gått over i et nytt år. Men på tross av det er vi fortsatt i adventstid. Vi venter på Jesu gjenkomst til jord. Hver søndag bekjenner vi at han «skal derfra komme igjen…».  Hvordan fortoner ventetida seg for oss?

Noen lever i glad forventning på Jesus – selv om verden rundt oss ødelegges. Miljøet brytes ned. Synd forderver relasjoner blant mennesker. Derfor gleder vi oss over løftet om Jesu gjenkomst. For når han kommer, vil han sette alt i rette stand. Mens vi venter, tar vi hånd om våre daglige oppgaver og vårt forvalteransvar av jorda, og vi ønsker å bringe evangeliet om Jesus videre til andre. Å vente på at Jesus kommer igjen, gir ekstra styrke og energi for livet på jorda. Det fyller oss med håp for framtiden.

Andre frykter dagen Jesus kommer.  De vet kanskje at de lever i synd, uten å ha omvendt seg og bedt om tilgivelse. Den som har det slik, trenger å høre evangeliet igjen. For Jesus sier:

Den time kommer, ja, den er nå, da de døde skal høre Guds Sønns røst, og de som hører, skal leve. Joh 5:25

Det er 2000 år siden engelen lovet at Jesus skulle komme igjen. Ingen ting har skjedd. Hvordan kan vi da være sikre på at han kommer igjen?

Vi vet at Gud Fader har et sterkt ønske å om frelse alle mennesker. Det er derfor han sendte Jesus til jord. Og han er fortsatt tålmodig. Derfor utsetter han dommen slik at så mange som mulig kan bli frelst mens det fortsatt er tid. Men en dag vil det være for sent.

Den dagen kommer Jesus tilbake for å dømme levende og døde. De som tror på ham, vil bli dømt rettferdige. Ikke fordi de ikke har syndet, men fordi de er renset i ham. De som ikke tror, vil bli dømt for det de har gjort galt og for det de burde ha gjort men unnlot å gjøre.

Er du klar for dommen? Vil du stå foran Gud alene, ansvarlig for dine egne gjerninger? Eller vil du stå der, kledd i Jesu fullkomne, hvite drakt? Husk at det fortsatt er tid til å søke frelse. For nå er det «ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus.» (Rom 8:1)


Andakten er en forkortet og bearbeidet versjon av en andakt som opprinnelig er skrevet for ei andaktsbok/troslærebok for kristne i Mongolia.


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Andakt

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Gunn Andersson.
  Gunn Andersson bor i Sandefjord. Hun er gift med Bertil Andersson, og sammen har de tre barn. Familien Andersson har bodd 11 år i Mongolia som utsendinger for NLM. Nå arbeider Gunn i en deltidsstilling som lærer ved DELKs grunnskole i Sandefjord. I tillegg har hun en liten stilling i NLM der hun arbeider med kristen litteratur til Mongolia.
   Ressurser av Gunn Andersson
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.