Publisert

Skapergaver å takke for


Ca leselengde:
1 min

Verden har gått av hengslene. Her er tragedie på tragedie. Synd og død herjer. Krenkelser, tristhet og fortvilelse følger i ondskapens fotspor.

Men dette er ikke hele sannheten. Sannheten er også at vår Gud er aktiv – som vår gode skaper og oppholder. Hver eneste dag. Og ved sin Sønn og sin Ånd føder han mennesker på nytt til et levende håp.

I disse andaktene vil vi se hva vi har å takke ham for. Først skal det dreie seg om skapergavene.

Misjonæren Paulus holdt engang en tale til hedningene i Lystra. De hadde ennå ikke lært Gud å kjenne. Men, sier misjonæren, de er likevel gjenstand for Guds godhet! Så tar han tilhørerne med inn sin skapelsesteologi. Han omtaler Guds forhold til menneskene slik:

«Ved sine velgjerninger lot han dem ikke mangle vitnesbyrd om seg. Fra himmelen sendte han dere regn og grøde i rett tid, han har gitt dere føde og fylt hjertene med glede» Apg 14:17.

Tilhørerne kjente ikke Gud. Men vitnesbyrdene om Gud lød for dem hver dag. I naturens skjønnhet, i åkerlandets fruktbarhet, i kirsebærtrærnes håpefulle fargeprakt, i hverdagens gleder, i diebarns pludrelyder ved mors bryst.

Paulus hjalp dem å se skapergavene nettopp som det de er: Gaver fra skaperens hånd.

Kanskje dette er et sted også vi kan begynne når vi snakker med ikke-kristne venner?


 


Støtt foross.no
Ca leselengde
1 min
Ressurstype

  Andakt

Skrifthenvisning

  Apostlenes gjerninger  14: 17

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Egil Sjaastad.
  Egil Sjaastad er dosent ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole (FiH). Han har vært redaktør av Fast Grunn og skrevet en rekke bøker. Egil er gift med Jorunn og bor i Ytre Enebakk.
   Ressurser av Egil Sjaastad
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.