Publisert

Skapt unik Vi mennesker er "skapte i Guds bilde". Hva har dette å si for vårt eget selvbilde?


Ca leselengde:
2 min

Vi blir alle utfordret på jobb og i skole og studiesammenheng til å vurdere vår egen person, egenskaper og innsats.

I tillegg er vi opptatt av hvordan vi ser ut, og hva vi alle kan oppnå. Ofte speiler vi oss og måler oss selv og vår verdi, opp mot alle andre, - venner eller en TV-kjendis.

Alt dette virker inn på selvbildet vårt, og hvordan vi ser på oss selv.

Hvem er jeg?

26 Da sa Gud: La oss gjøre mennesker i vårt bilde, etter vår liknelse. De skal råde over havets fisker og over himmelens fugler, over feet og over all jorden, og over hvert kryp som rører seg på jorden.

27 Og Gud skapte mennesket i sitt bilde, i Guds bilde skapte han det, til mann og kvinne skapte han dem.

28 Og Gud velsignet dem og sa til dem: Vær fruktbare og bli mange, fyll jorden, legg den under dere og råd over havets fisker og himmelens fugler og over alt levende som rører seg på jorden.
1 Mos 1:26-28

  • Du ble skapt med vilje og frivillighet. Dyrene styres av drifter og instinkter. Du kan selv velge og styre, også i de helt grunnleggende ting, som når du er sulten, tørst, trett og ønsker å hvile. Det gjelder seksualiteten og viljen til å få barn. Du velger arbeid og hobbyer. «Gjør, eller la det være.»
  • Du har vilje til å bli forstått, blir lagt merke til, til ledelse eller makt. Viljen til å søke glede. Til å lytte på musikk, til å pynte deg og være vakker. Til selv å bestemme skjorte og bukse du tar på.
  • Du har evne til å velge og bestemme, og vilje til å fullføre det du har bestemt og planlagt. Ikke slik med dyrene. Når bestemte spurven seg for å bygge et rede som måken?
  • Du ble skapt med evne til å tale med Gud og tilbe Ham i bønnen. Verden er full av ulike religioner, altere og templer skapt av menneskets ønske om å finne Gud.
  • Du ble skapt med ønske om fellesskap. I ekteskapet, mellom mann og kvinne. I familien, mellom foreldre, barn og slektninger. I samfunnet mellom andre mennesker. Særlig ønske om fellesskap med Gud, og med hans folk. 1 Mos 1:26-27, 1 Mos 2:18
  • Over alt det skapte på jorden satte så Gud mennesket til å «råde over», «fylle jorden» og til å «legge den under seg». 1 Mos 1:16-28.

Mange sliter med et lavt selvbilde. De synes ikke det når opp, er flinke eller pene nok.

Husk at din verdi er ikke basert på hva du eier, hva du har oppnådd, om du er fysisk tiltrekkende, populær eller berømt, - men at du er skapt i Guds bilde.

Ingen er som du!


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Bibelutleggelse

Emne

  Gud Skaper

Skrifthenvisning

  1. Mosebok  1: 26-28

Serie

  Om å se seg selv i speilet.

  Skapt unik Vi mennesker er "skapte i Guds bilde". Hva har dette å si for vårt eget selvbilde? (vises nå)

  I Guds bilde

  I mors liv

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Jan Helge Aarseth.
  Jan Helge Aarseth er gift med Elisa, har fire barn og bor på Vigrestad. Han har vært misjonær i Tanzania og lærer på Fjelltun Bibelskole. Nå arbeider han som pastor i IKF Stavanger (Internasjonalt Kristent Fellsskap).
   Ressurser av Jan Helge Aarseth
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.