Publisert

How Christianity changed the world Inspirerende og opplysende om historie og apologetikk


Ca leselengde:
1 min

How Christianity changed the world av Alvin J. Schmidt

Dette er en bok jeg ikke har lest (!) men derimot har jeg lyttet til den på lydbok via christianaudio.com. Kanskje er det et format som kan få deg (i likhet med meg) til å «lese» flere bøker?

Boken presenterer historiske sannheter, først og fremst fra Romerriket for knappe to tusen år siden; den sivilisasjonen i verdenshistorien hvor det er best er dokumentert hva som skjer i et samfunn som blir introdusert for kristen påvirkning.

Boken er tematisk inndelt i kapitler om eksempelvis livets verdi, kvinners status, sykehus, arbeidsliv, økonomisk vekst, frihet, lovgivning, utdanning og vitenskap. Det er utrolig mye godt i samfunnet som vi ene og alene har kristendommen å takke for, som gagner ikke-troende så vel som troende.

Boken tar oss med tilbake til et samfunn som, før de fikk høre om Jesus, lot seg underholde av at gladiatorer ble revet i hjel av ville dyr i Colosseum. Nyfødte barn har blitt tatt livet av i alle verdens kulturer før kristendommen har satt sitt avtrykk. Sykehus var forbeholdt soldater. Det var kun slaver som arbeidet. Dette er eksempler på vedtatte sannheter som kristendommens inntog snudde opp-ned på.

For den kulturelt interesserte spørres det hva vi ville gått glipp av musikk, kunst og kultur hvis ikke kristendommen hadde betydd så mye i samfunnet.

Boken har vært til stor inspirasjon for meg, den har gjort meg både mer takknemlig for mye godt vi har i dagens samfunn takket være kristendommen og den har utrustet meg og gjort meg mer frimodig i møte med ikke-kristne.

Denne boken passer for deg som forstår engelsk på et «voksent» nivå og som interesserer deg for historie og/eller apologetikk.


Lydbok: https://christianaudio.com/how-christianity-changed-the-world-alvin-j-schmidt-audiobook-download

Amazon: https://www.amazon.com/gp/product/0310264499/


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
1 min
Ressurstype

  Boktips

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Silje Kiil.
  Silje kommer fra Lyngseidet, men bor nå i Oslo hvor hun arbeider i Siemens og er redaksjonsmedlem i foross.no. Hun har tidligere bodd både i Sverige, England og Danmark.
   Ressurser av Silje Kiil
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.