Publisert

Når glassflaten brister En grundig, men lettlest bok om sjelesorg


Ca leselengde:
1 min

Når glassflaten brister av Torborg Aalen Leenderts

I sjelesorgarbeid er det mange tema som dukker opp, men gjennomgangstema er at tro og liv brytes mot hverandre, - at troen utfordres av erfaringer og opplevelser i livet.

Dette er det viktig å jobbe godt med, og ta på alvor. Hva skjer med troen i møte med lidelse og anfektelser? Er det en vei videre når man opplever at alt stopper opp? Utvikler troen seg gjennom livet, - og i tilfelle ja - hvordan? Hvordan skal man få tro og liv til å henge sammen, når ikke alt ble som man hadde tenkt.

Jeg tror det er viktig å jobbe godt med slike tema. Å lytte til menneskelige erfaringer i møte med lidelse og strev i livet, og hva det gjør med troen vår, krever akkurat det, - at vi LYTTER. Vi trenger å våge lytte før vi hiver på de «rette» svarene.

Vi mennesker er ånd, sjel og kropp. Erfaringene i livet rammer alle disse sidene ved oss, og troen formes, slipes og lutres gjennom livet. Det er da viktig å ha mennesker som orker høre og møte spørsmål, anfektelser og troskriser på en konstruktiv og god måte. Og som har forståelse for at troen også utvikler seg gjennom livet.

Etter å ha lest denne boka, blir du forhåpentligvis i bedre stand til det.

Om du ser etter en grundig, men lettlest bok innen sjelesorgfaget, så vil jeg anbefale denne boken på det varmeste! Torborg Aalen Leenderst er sosionom og førstelektor med videreutdanning innen familieterapi. Hun har mye erfaring med sjelesorgarbeid gjennom mange år.


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
1 min
Ressurstype

  Boktips

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Grete Yksnøy Martinsen.
  Grete bor i Oslo, er gift med Jørn og sammen har de tre barn. Grete har hatt ulike stillinger i NLM innen barne- og familiearbeid. Nå arbeider hun med sjelesorg i samme organisasjon.
   Ressurser av Grete Yksnøy Martinsen
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.