Publisert

Samtale: Om «pinsen før pinsen» og hva det lærer oss i dag Hvorfor murstein passer bedre enn ballonger når pinsen skal feires


Ca leselengde:
1 min

Pinsen hører med blant de store høytidene for kristne. Men står likevel svakere enn jul og påske. Hva feires i pinsen? Og hvordan feirer man egentlig pinse?

Når disiplene var samlet til "den første pinsedagen", beskrevet i Apostlenes gjerninger 2, var jo det slettes ikke den første pinsen. Det var jo pinse de var samlet til allerede!

Så hva er da forskjellen fra gammeltestamentlig, eller jødisk, pinse, og vår "moderne" pinse? Og på hvilken måte kaster den opprinnelige pinsen lys over vår pinse?

I denne spesialepisoden av Tabletalks (som riktignok publiseres i foross-podden) samtaler Knut Kåre Kirkholm med Simeon Ottosen, Sverre Bøe og Rolf Gunnar Heitmann om spørsmålene ovenfor og mere til.

Abonner på foross-podden i din podkaster og få nye episoder med deg så snart de publiseres!


RSS

Android

iTunes

Lytt til episoden her:

Knut Kåre og Sverre er begge tilknyttet Fjellhaug Internasjonale høgskole og underviser i teologi der. Simeon er student ved Fjellhaug og redaktør for iTro.no og Rolf Gunnar er generalsekretær for Den Norske Israelsmisjon.

Her er noe av de samtalen kommer inn på:

Bakgrunnen for pinse. "Pinsen før pinsen".

Hva er linken mellom pinsedagen og vår tid?

Hvor mye hadde egentlig disiplene forstått av Jesu tidligere undervisning?

Hva med Ånden? Er ikke pinsen Den Hellige Ånds høytid?

Hva med de ulike kristne sammenhengene-pinsevenner relaterer seg fort til pinsen, men hva med alle andre? Hvordan tenke om dette?

Hva bør markeringen av pinse inneholde for oss?


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
1 min
Ressurstype

  Hva Tror Vi

Skrifthenvisning

  Apostlenes gjerninger  2

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Knut Kåre Kirkholm.
  Knut Kåre Kirkholm er gift med Marianne, har tre jenter og bor i Oslo. Han jobber som høgskolelektor på Fjellhaug internasjonale Høgskole, lærer på Bibelskolen Fjellhaug og redaktør av magasinet Fast Grunn.
   Ressurser av Knut Kåre Kirkholm
Medforfattere

forfatter_foto  Simeon er 23 år gammel, gift med Maren Louise og bor på Oppsal i Oslo. Han studerer teologi på Fjellhaug Internasjonale Høgskole og arbeider som journalist i iTro og Fast Grunn.
  Ressurser av Simeon Ottosen


forfatter_foto  Sverre bor i Oslo, er gift med Heidi og sammen har de voksne barn.Han er professor ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole.
  Ressurser av Sverre Bøe


forfatter_foto  Rolf Gunnar er generalsekretær i Den Norske Israelsmisjon.
  Ressurser av Rolf Gunnar Heitmann

Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.