Publisert

60 sekunder om å dømme Alle dømmer. Også Gud. Godt han dømte Jesus!


Ca leselengde:
1 min

I samarbeid med Logos Bibelundervisning vil vi fylle Norges skjermer med ord fra Bibelen! Denne filmen, "Dømme", er en del av serien på 17 filmer spesielt tilrettelagt for mobilskjermer og sosiale medier. Hver film er altså 60 sekunder lang om et kristent ord.

Se manus under. 

Tidligere i serien: Jesus, Dele, Forkynnelse, Bønn, Nåde, Tro, Håp, Kjærlighet, Grådighet og Omvendelse.

Denne handler om å dømme:

Hvem er filmene for? Vi tror både mennesker med og uten en kristen tro vil få nytte av filmene. Kanskje er det noen nye sannheter en som kristen føres inn i. Og for folk som ikke har like god kjennskap til de kristne sannhetene vil det fungere som en god innføring.

Vi anbefaler alle å like og dele filmene i sosiale medier. Filmene blir liggende på Logos Bibelundervisning til youtubekanal og For oss sin facebookside. Med mye engasjement får flere se og kanskje blir det en anledning for å samtale om innholdet med en venn du ber for?

Det er Even Kleppa som har filmet og redigert og Asbjørn Handeland som snakker.


Dette er det Asbjørn sier i filmen:

Dømme. Du gjør det hele tiden. Du dømmer. Du liker noe, blir redd, engasjert, glad, sint, begeistret. Du dømmer. Du må dømme, ellers ville du ikke fungere! Det gjør oss til mennesker, det gjør oss unike. Du har smak, din smak. Andre har sin smak. Jeg må forholde meg til dine dommer– du til mine. Det går som regel greit. Vi er bare mennesker. Vi er, forhåpentligvis, mer enn bare dommere. Det er Gud også, han mer enn en dommer. Gud dømmer– ut i fra sin egen vilje. Vi må forholde oss til hans dommer. Guds dom er u-unngåelig, og endelig.

Og himlene forkynner hans rettferdighet, for Gud er selv den som skal dømme. Salme 50:6

Mennesker har mye å si om Guds dommer. At Gud er dommeren er en av de tingene som gjør han til Gud. Godt å vite at Gud dømte Jesus– i stedet for meg!


 


Støtt foross.no
Ca leselengde
1 min
Ressurstype

  Hva Tror Vi

Skrifthenvisning

  Salmenes bok  50: 6

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Asbjørn Handeland.
  Asbjørn er gift med Brynhild, bor i Eiken og har tre barn. Han har arbeidet som selger for AHI Norge, Fretex og Dagen (KNMS) og vært forkynner og bibelskolelærer i NLM.
   Ressurser av Asbjørn Handeland
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.