Publisert

60 sekunder om grådighet Grådighet er tragisk. Men den kan dø! Hos Gud.


Ca leselengde:
1 min

I samarbeid med Logos Bibelundervisning vil vi fylle Norges skjermer med ord fra Bibelen! Denne filmen, "Kjærlighet", er en del av serien på 17 filmer spesielt tilrettelagt for mobilskjermer og sosiale medier. Hver film er altså 60 sekunder lang om et kristent ord.

Se manus under. 

Andre ord i serien: Jesus, Dele, Forkynnelse, Bønn, Dømme, Nåde, Tro, Håp og Kjærlighet

Denne handler om grådighet:

Hvem er filmene for? Vi tror både mennesker med og uten en kristen tro vil få nytte av filmene. Kanskje er det noen nye sannheter en som kristen føres inn i. Og for folk som ikke har like god kjennskap til de kristne sannhetene vil det fungere som en god innføring.

Vi anbefaler alle å like og dele filmene i sosiale medier. Filmene blir liggende på Logos Bibelundervisning til youtubekanal og For oss sin facebookside. Med mye engasjement får flere se og kanskje blir det en anledning for å samtale om innholdet med en venn du ber for?

Det er Even Kleppa som har filmet og redigert, og Asbjørn Handeland som snakker.


Dette er det Asbjørn sier i filmen:

Grådighet. Dessverre er grådighet stort sett å være seg selv. Heldigvis er vi ofte ikke det. Bibelen beskriver mennesker som personer som tenker på oss selv først, når alt kommer til alt. Til og med når vi gir, kan vi ha baktanker om lønn, heder og ære. Vi vil ha- mer. Noen beskriver grådighet som en kvalitet, som overlevelses-evne. Det tragiske er jo at jeg kjemper mot deg. Jeg er grådig fordi du er grådig. Den verste overlever... Slik ser det ofte ut. Løsningen er å miste seg selv på en helt spesiell måte: Du mister deg til Gud. Der, hos Gud, får du alt. Ufortjent. Din verdi, din identitet, din fremtid, ditt liv. Grådigheten dør hos Gud. Ikke ved å tilfredsstille begjæret, men ved å få et nytt liv.

For vi minnes de ordene Herren Jesus selv sa: Det er saligere å gi enn å ta imot. Apg 20:35


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
1 min
Ressurstype

  Hva Tror Vi

Skrifthenvisning

  Apostlenes gjerninger  20: 35

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Asbjørn Handeland.
  Asbjørn er gift med Brynhild, bor i Eiken og har tre barn. Han har arbeidet som selger for AHI Norge, Fretex og Dagen (KNMS) og vært forkynner og bibelskolelærer i NLM.
   Ressurser av Asbjørn Handeland
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.