Publisert

60 sekunder om håp Det er noe rart med håp. Egentlig irriterende. Det må komme utenfra oss selv. Ellers er det ikke håp.


Ca leselengde:
2 min

I samarbeid med Logos Bibelundervisning vil vi fylle Norges skjermer med ord fra Bibelen! Denne filmen, "Håp", er en del av serien på 17 filmer spesielt tilrettelagt for mobilskjermer og sosiale medier. Hver film er altså 60 sekunder lang om et kristent ord.

Se manus under. 

Andre ord i serien: Jesus, Dele, Forkynnelse, Bønn, Dømme, Nåde, Tro, Kjærlighet, Grådighet og Omvendelse.

Denne handler om håp:

Hvem er filmene for? Vi tror både mennesker med og uten en kristen tro vil få nytte av filmene. Kanskje er det noen nye sannheter en som kristen føres inn i. Og for folk som ikke har like god kjennskap til de kristne sannhetene vil det fungere som en god innføring.

Vi anbefaler alle å like og dele filmene i sosiale medier. Filmene blir liggende på Logos Bibelundervisning til youtubekanal og For oss sin facebookside. Med mye engasjement får flere se og kanskje blir det en anledning for å samtale om innholdet med en venn du ber for?

Det er Even Kleppa som har filmet og redigert, og Asbjørn Handeland som snakker.


Dette er det Asbjørn sier i filmen:

Håp. Det er noe rart med ”håp”, nesten irriterende, nesten selvmotsigende. For selv om håp er et bra ord, en bra ting, er det samtidig noe merkelig: Det er utenfor deg. Er du med? Håpet kommer utenifra-med retning deg. Kanskje er håpet langt borte, du bare skimter det? Kanskje er håpet nærme, du kan se det tydelig? Det er egentlig dette som gjør håp til håp. At det ikke kommer fra deg selv. Hvis du har alt, trenger du ikke håp. Så, hvem er håpløs? De som har alt- i seg selv. De som ikke har mer enn seg selv. Men du strekker deg etter et håp. Du tror ikke at det er du som er Gud- heller ikke i ditt eget liv.

Bare i håp til Gud vær stille, min sjel, for fra ham kommer mitt håp. Salme 62:6

Guds håp kommer utenifra til deg og vil inn i livet ditt.


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Hva Tror Vi

Skrifthenvisning

  Salmenes bok  62: 6

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Asbjørn Handeland.
  Asbjørn er gift med Brynhild, bor i Eiken og har tre barn. Han har arbeidet som selger for AHI Norge, Fretex og Dagen (KNMS) og vært forkynner og bibelskolelærer i NLM.
   Ressurser av Asbjørn Handeland
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.