Publisert

60 sekunder om kjærlighet Ekte kjærlighet søker ikke sitt eget. Den vet, men tåler.


Ca leselengde:
2 min

I samarbeid med Logos Bibelundervisning vil vi fylle Norges skjermer med ord fra Bibelen! Denne filmen, "Kjærlighet", er en del av serien på 17 filmer spesielt tilrettelagt for mobilskjermer og sosiale medier. Hver film er altså 60 sekunder lang om et kristent ord.

Se manus under. 

Andre ord i serien: Jesus, Dele, Forkynnelse, Bønn, Dømme, Nåde, Tro, Håp, Grådighet og Omvendelse.

Denne handler om kjærlighet:

Hvem er filmene for? Vi tror både mennesker med og uten en kristen tro vil få nytte av filmene. Kanskje er det noen nye sannheter en som kristen føres inn i. Og for folk som ikke har like god kjennskap til de kristne sannhetene vil det fungere som en god innføring.

Vi anbefaler alle å like og dele filmene i sosiale medier. Filmene blir liggende på Logos Bibelundervisning til youtubekanal og For oss sin facebookside. Med mye engasjement får flere se og kanskje blir det en anledning for å samtale om innholdet med en venn du ber for?

Det er Even Kleppa som har filmet og redigert, og Asbjørn Handeland som snakker.


Dette er det Asbjørn sier i filmen:

Kjærlighet. Ordet kjærlighet rommer mange ting. For mange ting, egentlig. "Kjærlighet i hermetegn” er ikke slik Gud tenker. ”Kjærlighet i hermetegn” er ofte egoistisk, søker noe jeg vil ha. For min egen del. ”Kjærlighet i hermetegn” er ikke trofast og utholdende, men kortsiktig og ustabil. Bibelen sier at

Gud er kjærlighet. 1. Joh 4:16

Guds kjærlighet tjener den andre og vil gi til den andre. ”Kjærlighet i hermetegn” har lyst på den andre og vil ta fra den andre. Guds kjærlighet setter meg fri fra meg selv. Kirken er et under! Et fellesskap- født av Guds kjærlighet. At mennesker kan gå ut av seg selv, ut av sine egne lyster og behov, er et under. Jesus- kjærligheten elsker sine fiender, så dypest sett finnes ikke fiender. Jesus- kjærligheten tåler ikke løgn. Koste hva det koste vil. Jesus- kjærligheten drømmer ikke, fantaserer ikke. Den vet, men tåler.


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Hva Tror Vi

Skrifthenvisning

  1. Johannes´ brev  4: 16

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Asbjørn Handeland.
  Asbjørn er gift med Brynhild, bor i Eiken og har tre barn. Han har arbeidet som selger for AHI Norge, Fretex og Dagen (KNMS) og vært forkynner og bibelskolelærer i NLM.
   Ressurser av Asbjørn Handeland
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.