Publisert

60 sekunder om sannheten Vi tror ofte ikke sannheten. Saken er at Sannheten bryr seg om oss. Og er seierherre!


Ca leselengde:
1 min

I samarbeid med Logos Bibelundervisning vil vi fylle Norges skjermer med ord fra Bibelen! Denne filmen, "Sannheten", er en del av serien på 17 filmer spesielt tilrettelagt for mobilskjermer og sosiale medier. Hver film er altså 60 sekunder lang om et kristent ord.

Se manus under. 

Andre ord i serien: Jesus, Dele, Forkynnelse, Bønn, Dømme, Nåde, Tro, Håp, Kjærlighet, Grådighet og Omvendelse

Denne handler om Sannheten:

Hvem er filmene for? Vi tror både mennesker med og uten en kristen tro vil få nytte av filmene. Kanskje er det noen nye sannheter en som kristen føres inn i. Og for folk som ikke har like god kjennskap til de kristne sannhetene vil det fungere som en god innføring.

Vi anbefaler alle å like og dele filmene i sosiale medier. Filmene blir liggende på Logos Bibelundervisning til youtubekanal og For oss sin facebookside. Med mye engasjement får flere se og kanskje blir det en anledning for å samtale om innholdet med en venn du ber for?

Det er Even Kleppa som har filmet og redigert, og Asbjørn Handeland som snakker.


Dette er det Asbjørn sier i filmen:

Sannheten. Fake news er et nytt begrep på en gammel greie: løgn– det motsatte av sannhet. Noen har lekt med tanken på at kanskje ingenting er sant. Eller at alt og ingenting er sant...? At begreper som Sannheten blir meningsløse og arrogante. Uten sannheten finnes ikke virkeligheten. Sannhet kan defineres som ”den egenskap et utsagn har hvis det er i samsvar med virkeligheten”. Jesus kalles Sannheten og sier han vet om ditt anstrengte forhold til sannhet og løgn.

Men fordi jeg sier sannheten, tror dere meg ikke. Joh 8:45

Vi tror ofte ikke sannheten. Sannheten bryr seg ikke om meningsmålinger. Mens vi ikke bryr oss så mye om sannheten bryr Sannheten seg om oss. Heldigvis! Pontius Pilatus triumferer foran Jesus:

Hva er sannhet? Joh 18:38

Overmakten møter sannheten. Og Pilatus tenker at MAKT trumfer SANNHET. Men bare for en kort periode. Bare tilsynelatende. Sannheten er Seierherren!


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
1 min
Ressurstype

  Hva Tror Vi

Skrifthenvisning

  Johannes´ evangelium  8: 45

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Asbjørn Handeland.
  Asbjørn er gift med Brynhild, bor i Eiken og har tre barn. Han har arbeidet som selger for AHI Norge, Fretex og Dagen (KNMS) og vært forkynner og bibelskolelærer i NLM.
   Ressurser av Asbjørn Handeland
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.