Publisert

60 sekunder om tro Alle tror- så hva tror du på?


Ca leselengde:
2 min

I samarbeid med Logos Bibelundervisning vil vi fylle Norges skjermer med ord fra Bibelen! Denne filmen, "Tro", er en del av serien på 17 filmer spesielt tilrettelagt for mobilskjermer og sosiale medier. Hver film er altså 60 sekunder lang om et kristent ord.

Se manus under. 

Andre ord i serien: Jesus, Dele, Forkynnelse, Bønn, Nåde, Dømme, Håp, Kjærlighet, Grådighet og Omvendelse.

Denne handler om ordet Tro:

Hvem er filmene for? Vi tror både mennesker med og uten en kristen tro vil få nytte av filmene. Kanskje er det noen nye sannheter en som kristen føres inn i. Og for folk som ikke har like god kjennskap til de kristne sannhetene vil det fungere som en god innføring.

Vi anbefaler alle å like og dele filmene i sosiale medier. Filmene blir liggende på Logos Bibelundervisning til youtubekanal og For oss sin facebookside. Med mye engasjement får flere se og kanskje blir det en anledning for å samtale om innholdet med en venn du ber for?

Det er Even Kleppa som har filmet og redigert, og Asbjørn Handeland som snakker.


Dette er det Asbjørn sier i filmen:

Tro. Det er lett å misforstå ordet TRO. Å tro kan bety å være usikker- Jeg tror bussen kommer kl. 10.00. Å tro blir nesten som å anta noe- Jeg antar at bussen kommer kl. 10.00. Tro og håp henger sammen. Mange tenker at håp er noe usikkert. Tro og håp er for drømmere og syke. Ofte ble vi skuffet. Vi hadde håpet bussen kom kl. 10.00- Men vi stod ute i regnet kl. 10.30. Tro kan en gjøre i kirka- sier vi, og flirer. Vi vet at vi vet. Mens andre, stakkars, bare tror. I religioner er ofte tro forbundet med prestasjon. Å tro blir noe du må gjøre- hvis du tror nok, så kommer bussen kl. 10.00. Men det er over-tro! I møte med Bibelen er tro noe helt annet.

Men tro er full visshet om det en håper, overbevisning om ting en ikke ser. Heb 11:1

Bibelen er opptatt av hva du tror på. Ikke tenk så mye på hvordan din tro er. Tenk mer på hva din tro retter seg imot. Det er ikke spesielt kristelig å tro. Alle tror. Det er spesielt kristelig å tro på Gud.


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Hva Tror Vi

Emner

  Fornuft og tro

  Troen

Skrifthenvisning

  Hebreerbrevet  11: 1

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Asbjørn Handeland.
  Asbjørn er gift med Brynhild, bor i Eiken og har tre barn. Han har arbeidet som selger for AHI Norge, Fretex og Dagen (KNMS) og vært forkynner og bibelskolelærer i NLM.
   Ressurser av Asbjørn Handeland
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.