Publisert

Kall, regimentene og Melanchton Wisløffs dogmehistorie - episode 4


Ca leselengde:
1 min

I denne episoden fortsetter Wisløff på Luther sin lære om lov og evangelium. Han bruker mest tid på de ulike bruk av loven, og kommer etterhvert inn på Luthersk kallsetikk og toregimentslæren. Her vurderer Wisløff noe av den lutherske kallsetikk som passifiserende og kritiserer dette. Mot slutten så underviser Wisløff om Philip Melanchthon og hans Loci Communes.

Episode 4 finner du her:

Du kan også lytte til episoden som podcast:


RSS

Android

iTunes

Spotify

Dogmehistorie er spennende. Hva har kristne opp igjennom historien lært i ulike spørsmål? Hvilke endringer har lærespørsmål vært gjenstand for, og hvorfor ble synspunktene endret?

Carl Fredrik Wisløff var en av etterkrigstidens fremste kirkehistorikere. Hans forelesninger på Menighetsfakultet i kirke- og dogmehistorie var svært populære. Wisløffs undervisning var fylt av bred kunnskap, gode analyser og illustrerende anekdoter.

Foross.no utgir en podcast der alle Wisløffs undervisningstimer i dogmehistorie gjøres tilgjengelig. Hver uke vil en ny undervisningstime legges ut, til sammen 56 epsioder. Vi tror at kjennskap til hvordan troens kvinner og menn har tenkt og lært opp igjennom historien er avgjørende for i dag å kunne forkynne i samsvar med kirkens overleverte tro. Velkommen i et spennende landskap!


 


Støtt foross.no
Ca leselengde
1 min
Ressurstype

  Hva Tror Vi

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Carl Fredrik Wisløff.
  Carl Fredrik Wisløff levde fra 1908 til 2004. Han var en av etterkrigstidens fremste kirkehistorikere og foreleste blant annet på Menighetsfakultet i kirke- og dogmehistorie.
   Ressurser av Carl Fredrik Wisløff
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.