Publisert

Ekteskapet innvevd i Bibelen Bibeltime 1/2 (E2) Ekteskap og samliv


Ca leselengde:
1 min

Denne våren lanseres en ny podkast i regi av foross.no. I serien "Ekteskap og samliv" kommer Elisabeth og Øivind Kringstad, og etterhvert noen andre gjester, til å ta opp og snakke om aktuelle emner.

Denne andre episoden inneholder en av to bibeltimer som kommer tidlig i serien. Innholdet dreier seg om å vise hvor sentralt ekteskapet er i hele Bibelen. Bibelen begynner med et ekteskap (Adam og Eva), slutter med et ekteskap (Kristus og hans brud, de som tror på ham) og både Guds forhold til sitt folk Israel og senere sitt forhold til de troende plasseres inn i ekteskapsrammen.

De kommende episodene inneholder blant annet bibelundervisning om ekteskapet og overskrifter som forventninger, bagasje (det vi har med oss inn i et ekteskap), lytting, kommunikasjon, konfrontasjon, sex, tilgivelse, tid sammen og tid alene, kjærlighetsspråkene og "paktens styrke". For å nevne noe. Vi håper det blir både livsnært og nyttig.

Målet med episodene er å styrke ekteskapene og særlig de kristne samlivene. Vi tror det nytter å snakke om ting og håper disse dryppene kan være til hjelp for enkeltmennesker og par.

Podkasten er blitt til som et resultat av samlivshelgen "Å være to" som ble arrangert på Utsyn ungdomssenter på Finnøy januar 2017.

Bibeltimen ble opprinnelig presentert ved hjelp av prezi (presentasjonsverktøy). Se presentasjonen her.

Følg episodene i iTunes

Skriftlige notater til denne andre episoden finnes her: Ekteskap og samliv- Bibeltime 1


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
1 min
Ressurstype

  Livet

Skrifthenvisning

  1. Mosebok  2: 24

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Øivind Kringstad.
  Øivind bor på Senja i Troms, er gift med Elisabeth og har tre gutter. Han arbeider som regionleder i NLM region nord og er redaksjonsmedlem i foross.no.
   Ressurser av Øivind Kringstad
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.