Publisert

Karlas vei Veier til Betlehem


Ca leselengde:
4 min

Jesus er veien, sannheten og livet. Men det er mange veier til Jesus.

Denne artikkelen er en del av foross.nos advents- og juleserie "Veier til Betlehem". Denne gangen er det Karla Paz som deler sin historie.

Teksten kan du også høre innlest på Foross-podden.

Karla Paz heter hun, den smilende, milde dama med det kledelige spanske etternavnet; ‘fred’. For nå har Karla fred. Nå kjenner hun Jesus. Men selv om hun først ble kjent med Jesus som voksen, har hun alltid vært tiltrukket av budskapet om Frelseren. 

Da Karla var liten, og bodde hjemme i Mexico, hadde hun ofte problemer med å sove om kveldene. Foreldrene var skilt, noe Karla syntes var trist og vanskelig. Men hjemme i huset lå det en stor barnebibel. Det var aldri noen som leste boka for henne, men Karla selv elsket å bla seg gjennom sidene og kikke på bildene. Det ga henne glede og fred, og hun klarte å sovne.

«Det var spesielt ett bilde som gjorde sterkt inntrykk på meg. Det er av Jesus som er kommet tilbake for å dømme, og skiller menneskene til høyre og venstre for seg. Jeg husker at jeg lurte på hva menneskene i de hvite klærne hadde gjort som ikke de andre hadde gjort.»

I den katolske kirka familien gikk i, ble aldri evangeliet om Jesus som hadde dødd på korset for våre synder forkynt, men da Karla var 14 år fikk hun høre evangeliet for første gang av ei kusine. Hun var direkte og stilte henne spørsmålet ‘Karla, hvis du dør i dag, kommer du til himmelen eller helvete?’.

«Jeg visste at jeg ikke var god nok, og svarte at jeg trodde jeg kom til å komme til helvete. Min kusine svarte at det var riktig, men at hun hadde en god nyhet. Så fortalte hun at Jesus døde for meg, tok bort synden min og at han betalte prisen for at jeg kunne ha fred med ham.»

Da Karla fikk høre evangeliet kunne hun tenke tilbake på menneskene i de hvite klærne på bildet i barnebibelen. Hun skjønte nå at det ikke handlet om hva menneskene hadde gjort, men om at Jesus hadde frelst dem, og at de trodde på det. 

Til tross for gleden over de gode nyhetene, vokste ikke spiren til tro i Karla opp. Hun ble ikke invitert med i noen menighet, og fikk ikke noen bibel. Det gjorde hun først mange år senere, og mange mil borte fra Mexico. 

På begynnelsen av 2000-tallet siden var hun fersk student i Trondheim. Hun hadde en periode hvor hun kjente på dårlig samvittighet over ting hun visste hun ikke burde gjøre. En dag satte hun seg ned i en park. Hun var sliten og nedbrutt.

«Jeg sa til Gud at ‘jeg vet at jeg har gjort mye som ikke er godt, men jeg vet at Jesus kan tilgi meg. Men jeg tror ikke på deg, Gud. Men hvis du er den de kristne snakker om, må du gi meg en Bibel. Da skal jeg lese den. Men jeg skal ikke kjøpe den selv. Du skal gi meg den.’ Det var min bønn.»

Etter litt over en måned, i desember, fikk hun en norsk Bibel av en kristen medstudent. Hun tok Bibelen med seg til Mexico på juleferie, og i den ble hun kjent med Jesus som kom til verden og ble verdens lys. Ettersom Karla er oppvokst i katolisismen hadde hun prøvd å åpne og lese Bibelen før, men denne gangen var det annerledes. 

«Jeg forsto det som stod! Og det som var viktig, var å forstå det Jesus hadde gjort for menneskene.»

Den julen, for tjue år siden, ble helt annerledes for Karla enn de tidligere julefeiringene. For da hadde julen endelig mening. 

«Tidligere var julen sammenkomster og gaver, men det var en tomhet i det. Jeg var ofte trist, fordi jeg måtte dele meg mellom skilte foreldre. Men den julen, da jeg hadde fått Bibelen min, var veldig spesiell. Da var det ikke tomhet, for Jesus hadde kommet til verden for å bli verdens lys. Og denne Jesus ville frelse meg!»

I år skal Karla feire jul hjemme i Bergen, med sin danske ektemann Andreas og sønnen på to år. De har tatt en avgjørelse om å ikke gi eller motta gaver i år, for at ikke dette skal ta oppmerksomheten bort fra at Jesus har kommet til jorden og at han er vår største skatt. 

«Vi gleder oss til å takke Gud og til å huske på at han ble menneske og er vår Frelser.» 

Etter 20 år som kristen er julen fortsatt en spesiell tid for Karla. Det var på denne tiden av året hun fikk sin første Bibel og ble kjent med sin frelser Jesus.

«Før, da jeg ikke kjente Jesus, var julen tomhet. Men nå kjenner jeg Jesus. Nå handler det ikke bare om meg, men om Jesus, og at Jesus er et lys for menneskene.»


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
4 min
Ressurstype

  Livet

Emne

  Livshistorie

Serie

  Hans Christians vei

  Gunnlaugs vei

  Sahars vei

  Jødisk julefeiring

  Øivinds vei

Forfatter
Skrevet av: Karla Paz.
  Karla Paz kommer fra Mexico, men bor nå i Bergen med sin mann og en sønn. Hun har en mastergrad i medieproduksjon fra NTNU og jobber nå som kommunikasjonsmedarbeider i Den indre Sjømannsmisjon.
   Ressurser av Karla Paz
Medforfatter

forfatter_foto  Maria Hellestøl Reyes bor på Tonstad, er mamma til to og har vært redaksjonsmedarbeider i foross.no.
  Ressurser av Maria Hellestøl Reyes

Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.