Publisert

Samtale: Intervju med Sam Allberry om identitet og seksualitet i vår kultur Hør en viktig stemme for vår tid snakke om homofili, seksualitet og identitet "fra innsiden"


Ca leselengde:
2 min

I denne episoden av Foross-podden intervjuer Kristoffer Norbye den engelske presten Sam Allberry om spørsmål knyttet til identitet, seksualitet, homofili og hvordan kristne bør forholde seg til disse og liknende temaer.

Hør episoden lenger ned i denne saken. 

Sam har vært prest i den Anglikanske kirken i ca. 15 år, men har de siste årene vært knyttet til den internasjonale organisasjonen Ravi Zacharias International Ministry som særlig arbeider med apologetiske spørsmål.

Han lever selv med homofile følelser, men fremmer et klassisk syn i spørsmål som har med homofili, seksualitet og identitet å gjøre. Han ble blant annet kjent som offentlig person når han i et synodemøte i 2017 forsvarte dette synet på en svært frimodig og klar måte. Se klippet fra hans korte, men innholdsrike tale her. 

Disse bøkene av Sam anbefales også: Is God Antigay? og 7 myths about singleness.


RSS

Android

iTunes

Dette er spørsmålene Kristoffer og Sam snakker sammen om:

1. Tema denne helgen i Misjonssalen Oslo har vært "Identitet i Kristus". På hvilken måte er dette et frigjørende budskap for mennesker som kjenner på utfordringer med identitet i eget liv?

2.  Hvordan skjer dette egentlig- hvordan få en trygg identitet i Kristus?

3. Seksualitet er en viktig del av identiteten vår ifølge vår kultur. Hvor skal egentlig seksualiteten få sin plass når det kommer til vår identitet?

4. Hvordan har din personlige reise vært i dette?

5. Hva har du å si til mennesker som er underveis i dette selv? Og da særlig til mennesker som kjenner på uønskede seksuelle tiltrekninger.

6.  Samtaler og debatter omkring homofili, seksualitet og «beslektede emner» har en tendens til å bli betente debatter og harde fronter- hvilken fremtoning og vektlegging ser du at vi som kristne bør ha i dette klimaet?

7. Hvor viktig er det for kristne å være til stede i det offentlige rom omkring disse temaene?

8. For kristne fellesskap- hvordan kan man oppnå det bibelske idealet om å være «sannheten tro i kjærlighet»? (hentet fra Efeserne 4:15)

9. På hvilken måte kan man med frimodighet gi hjelp til mennesker som sliter med uønsket seksuell tiltrekning eller andre ting som går på ens identitet?

10. Om man skal få litt hjelp til å sette seg inn i hva dette handler om- hvem bør man høre på og hva bør man lese?


Hør gjerne også talene fra temahelgen i Misjonssalen Oslo: Who am I? Who are we? og Encountering Christ, Encountering Ourselves.


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Livet

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Sam Allberry.
  Sam er prest i den Anglikanske kirke i England og har virket som pastor de siste femten årene. Siden 2015 har han imidlertid vært knyttet til Ravi Zacharias International Ministry. Han er også skribent for The Gospel Coalition.
   Ressurser av Sam Allberry
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.