Publisert

Tilgivelse (E11) Ekteskap og samliv


Ca leselengde:
1 min

Tilgivelse er tema for denne ukens episode. Det er et svært sentralt begrep i kristen tro, i og med at tilgivelsen fra Gud er noe av det mest fundamentale i Bibelen. Nettopp derfor er det kanskje ektra utfordrende for oss å tenke sunt og rett oss mennesker imellom? I episoden snakker vi om hvor viktig det er å plassere ansvar, at det skjer et oppgjør, ulike tilgivelsesspråk, makt og behovet for åpenhet og vilje til å leve i oppgjorte forhold. Episoden er lang, men også innholdsrik. Så få med deg hele!

Podkasten er en del av serien "Ekteskap og samliv" hvor Elisabeth og Øivind Kringstad, og etterhvert noen andre gjester, tar opp og snakker om aktuelle emner.

Episodene inneholder blant annet bibelundervisning om ekteskapet og overskrifter som forventninger, bagasje (det vi har med oss inn i et ekteskap), lytting, kommunikasjon, konfrontasjon, sex, tilgivelse, tid sammen og tid alene, kjærlighetsspråkene og "paktens styrke". For å nevne noe. Vi håper det blir både livsnært og nyttig.

Målet med episodene er å styrke ekteskapene og særlig de kristne samlivene. Vi tror det nytter å snakke om ting og håper disse dryppene kan være til hjelp for enkeltmennesker og par.

Podkasten er blitt til som et resultat av samlivshelgen "Å være to" som ble arrangert på Utsyn ungdomssenter på Finnøy januar 2017.

Hør ukens episode her:

Trykk på linken og abonner på podkasten i din podkaster. På den måten får du oppdatering når ny episode legges ut i iTunes.

Skriftlige notater til denne ellevte episoden finnes her: Ekteskap og samliv - Tilgivelse (pdf)

Scenen under, fra filmen "Fireproof", blir omtalt i episoden.


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
1 min
Ressurstype

  Livet

Skrifthenvisning

  1. Johannes´ brev  1: 5 - 2: 2

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Øivind Kringstad.
  Øivind bor på Senja i Troms, er gift med Elisabeth og har tre gutter. Han arbeider som regionleder i NLM region nord og er redaksjonsmedlem i foross.no.
   Ressurser av Øivind Kringstad
Medforfatter

forfatter_foto  Sissel-Marie kommer fra, og bor nå også, på Halsnøy i Ryfylke. Hun har vært serviceleder (kjøkken- og internat) på Val vgs og er nå daglig leder på Utsyn misjonssenter på Finnøy.
  Ressurser av Sissel-Marie Bjerga

Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.