Publisert

Ta vare på troenTa vare på troen er en podkast som publiseres av foross.no og Norrøna Radio Molde. Programvert Sakarias Ingolfsson og gjester samtaler hver uke om et tema tilknyttet den kristne tro, lære og praksis. Hver episode er om trent en halv time lang, og du kan lytte til den gjennom nettsiden, eller abonnere gratis ved å bruke et podkast-program på PC eller podkast-app på smarttelefon. Til og med enkelte radioapparat kan laste inn podkast automatisk. Tips for hvordan du kan bruke noen av de mest vanlige programmene finner du nedenfor.

Vi er tydelige på at programmet har en luthersk profil. I utgangspunktet betyr det at vi ikke leser bibelen, og tolker den kristne tro hver for oss i isolasjon, men i kirkens fellesskap. Vi står samlet om hvordan vi skal forstå bibelen når det gjelder troslærens viktigste områder. For eksempel bekjenner vi troen på én Gud, som likevel er tre personer. Vi bekjenner troen på frelse ved nåde alene – vunnet av Kristus alene – og gitt til oss ved troen alene. Denne forståelsen av Bibelen står nedfelt i de lutherske bekjennelsesskriftene, og vi stiller oss bak dem.
Dette gir oss frihet til å gå inn på, og snakke om tema som ellers vil bli forstått som stridstema, og kanskje for krevende å ta opp. Vi har har for eksempel hatt egne program om bekjenneslesskriftene, det private skriftemål, gudstjenesten og nattverden.

Vi tar gjerne imot kommentarer og spørsmål underveis, og forhåpentlig vis får vi anledning til å lage egne episoder hvor vi prøver å svare på disse. Spørsmål kan stilles gjennom programmets facebook-profil, telefon/SMS (97619658) eller e-post.

Ta vare på troen på nærradio

Programmet sendes allerede på enkelte kristne nærradiokanaler, deriblant Norrøna Radio Molde. Til dette formålet lages det en egen radioversjon. Dersom du ønsker å høre programmet på din lokale kristne nærradio, vennligst ta kontakt med Sakarias Ingolfsson.

iTunes

Hvis du har iTunes installert på din datamaskin, kan du bruke denne lenken til å finne programmet i iTunes store. (Lenken starter programmet iTunes, om det ikke allerede kjører) Under logoen til programmet finner du en hvit knapp hvor det står "abonner". Trykk på denne, og iTunes vil laste ned hver ny episode så fort den lanseres.

Hvis lenken ovenfor ikke skulle virke, kan du finne programmet med å åpne programmet iTunes og gå til Store. Bruk søkevinduet for å finne "Ta vare på troen".

iPhone og iPad

For å abonnere på programmet med en Apple-enhet (iPhone eller iPad) bruker du denne lenken (fra enheten). Trykk på "abonner"-knappen, og enheten vil heretter laste ned nye episoder så fort de lanseres. Da vil du bruke podcast-appen som kom med enheten for å høre på programmene.

Android

De fleste Android-enheter kommer dessverre ikke med forhåndsinstallert app for å lytte på podkast. Det betyr at du må velge mellom de mange appene som tilbys på google play. Podcast addict er en brukbar gratis app, men Pocket Casts er også å anbefale. Den koster noen kroner men er til gjengjeld svært enkel å bruke. I begge disse appene kan du bruke søkefunksjonen til å finne "Ta vare på troen".
Hvis du har PocketCasts installert, kan du bruke denne lenken for å gå direkte til programmet.


 


Støtt foross.no
Ressurstype

  Lydressurs

Serie

  Alle ressurser i serien

  Ta vare på troen (vises nå)

  Hva er kristendom?

  Hvem er Gud Fader?

  Hvem er Guds sønn?

  Hvem er Den Hellige Ånd?

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Sakarias Ingolfsson.
  Sakarias er halvt svensk, født og oppvokst på Island, og bor nå med kone og barn i Spydeberg i Indre Østfold. Han har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug og videre studier fra Concordia Theological Seminary, Ft. Wayne. Sakarias har arbeidet flere år som områdearbeider i NLM region nordvest, men tjener i dag som prest i LKN.
   Ressurser av Sakarias Ingolfsson
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.