Publisert

BekjennelsesskrifteneDen kristne kirken har helt fra begynnelsen bekjent sin tro ved å sammenfatte det som står i skriften i mindre, faste formuleringer. Noen slike formuleringer er blitt skrevet ned som bekjennelsesskrift, og blitt en del av kirkens arv. I dagens episode snakker vi med Kenneth Ellefsen, høgskolelektor på Fjellhaug Internasjonale Høgskole om bekjennelsesskriftene.

Kenneth Ellefsen er høgskolelektor på Fjellhaug internasjonale høgskole i Oslo, og stipendiat for doktorgrad i dogmatikk. Han blir med oss i dette programmet for å snakke om bekjennelsesskriftene.TVPT09 Bekjennelsesskriftene

Notater til programmet
  • Begrepet kanondannelse, som Ellefsen bruker tidlig i samtalen, sikter til prosessen hvor innholdet i skriften ble bekreftet.
  • Ellefsen viser også til et bekjennelsesskrift som heter Kirkens Grunn. Den kan leses på nettsidene til kirkehistorisk arkiv ved Norsk lærerakademi. Begrepet kan sikte enten til samlingen av det gamle testamentes skrifter, eller som i dette tilfellet: Til samlingen av det nye testamentes skrifter.
  • Som eksempel på et luthersk kirkesamfunn med nyformulert bekjennelse, viser Ellefsen til Batak-kirken i Indonesia. Bekjennelsen ble lagt frem i 1951, da kirken ble en del av The Lutheran World Fedreation. Bekjennelsesskriftet kan lastes ned på hjemmesiden til tidsskriftet Concordia Theological Monthly, hvor den sto på trykk i 1959.

 


Støtt foross.no
Ressurstype

  Lydressurs

Serie

  Alle ressurser i serien

  Ta vare på troen

  Hva er kristendom?

  Hvem er Gud Fader?

  Hvem er Guds sønn?

  Hvem er Den Hellige Ånd?

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Sakarias Ingolfsson.
  Sakarias er halvt svensk, født og oppvokst på Island, og bor nå med kone og barn i Spydeberg i Indre Østfold. Han har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug og videre studier fra Concordia Theological Seminary, Ft. Wayne. Sakarias har arbeidet flere år som områdearbeider i NLM region nordvest, men tjener i dag som prest i LKN.
   Ressurser av Sakarias Ingolfsson
Gjest i programmet

forfatter_foto  Kenneth Ellefsen er høgskolelektor på Fjellhaug internasjonale høgskole i Oslo, og stipendiat for doktorgrad i dogmatikk
  Ressurser av Kenneth Ellefsen

Slik bruker du Podkast

Ta vare på troen er en podkast. Det betyr at du kan få hver ny episode automatisk tilsendt din lydenhet, f.eks. iPhone eller Android telefon.

Du kan finne podkasten på iTunes store, eller ved å bruke søkefunksjonen i de fleste andre apper som er laget til formålet.

Les mer om de vanligste alternativene.

Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.