Publisert

En enkel vei til bønnHar du noen gang opplevd det krevende holde et regelmessig andakstliv? Eller har du opplevd vanskelige, om ikke umulige utfordringer i bønnelivet? Har du opplevd at du snakker med veggene og taket, men ikke med Gud? Da tror jeg du er slik som mange av oss andre, om ikke alle. I dagens program av Ta vare på troen skal vi se på hvordan Martin Luther reagerte når hans barberer, Peter Beskendorf, betrodde seg til ham med sine bønne-problemer.

Dagens gjest er Håvard Høie, prostiprest i Trondenes prosti i Harstad. Høie skrev en artikkel om dagens tema i tidsskriftet Fast grunn nummer 4/2014. Overskriften var "Slik bad Luther". Her kan du se en oversikt over atikler som Håvard har skrevet for foross.noTVPT18 En enkel vei til bønn med Håvard Høie

Luthers fire trinn

  • Instruksjon: Hva kan dette verset eller avsnittet lære meg?
  • Bekjennelse: Hva er det som jeg blir minnet om å takke for?
  • Takk: Hvilke synder blir jeg minnet om i mitt eget liv, som jeg trenger å bekjenne?
  • Bønn: Hva skal jeg be om i fortsettelse av dette?

Martin Luthers forslag til morgenbønn

Om morgenen når du står opp av sengen, skal du velsigne deg med det hellige korsets tegn og si:
I Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn.
Amen.
Så skal du si frem trosbekjennelsen og Fadervår mens du kneler eller står. Hvis du vil, kan du også be denne lille bønnen:
«Jeg takker deg, min himmelske Far, ved Jesus Kristus, din kjære Sønn, fordi du har bevart meg fra all skade og fare i natt. Og jeg ber deg at du også vil bevare meg fra synd og alt ondt i dag, så alt jeg gjør og hele mitt liv må være til glede for deg. For jeg overgir meg med legeme og sjel og alt i dine hender. Jeg ber om at din hellige engel må være med meg, så den onde fiende ikke får noen makt over meg. Amen».
Gå så med glede til ditt arbeide, og syng gjerne en sang, for eksempel en som handler om de ti bud, eller noe annet som passer til andakten din.


 

RelatertStøtt foross.no
Ressurstype

  Lydressurs

Serie

  Alle ressurser i serien

  Ta vare på troen

  Hva er kristendom?

  Hvem er Gud Fader?

  Hvem er Guds sønn?

  Hvem er Den Hellige Ånd?

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Sakarias Ingolfsson.
  Sakarias er halvt svensk, født og oppvokst på Island, og bor nå med kone og barn i Spydeberg i Indre Østfold. Han har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug og videre studier fra Concordia Theological Seminary, Ft. Wayne. Sakarias har arbeidet flere år som områdearbeider i NLM region nordvest, men tjener i dag som prest i LKN.
   Ressurser av Sakarias Ingolfsson
Gjest i programmet

forfatter_foto  Håvard Høie er utdannet teolog fra Menighetsfakultetet og arbeider nå som prest i Sandnes. Han er gift med Maria og de har to døtre.
  Ressurser av Håvard Høie

Slik bruker du Podkast

Ta vare på troen er en podkast. Det betyr at du kan få hver ny episode automatisk tilsendt din lydenhet, f.eks. iPhone eller Android telefon.

Du kan finne podkasten på iTunes store, eller ved å bruke søkefunksjonen i de fleste andre apper som er laget til formålet.

Les mer om de vanligste alternativene.

Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.